Koronavirüs Aşısı Olmayanlara Toplu Taşıma Araçları Yasaklanabilir

Uzun bir süredir koronavirüs aşısı olmayanlara yönelik bazı yaptırımların yapılması haberleri geliyordu. Ancak bu konuda hiçbir şey net değildi.

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca başta olmak üzere bilim kurulu üyeleri bile aşı ile ilgili kesin cevaplar vermekten kaçınıyor. Bazları aşının yasal olarak zorunlu yapılmayacağını söylüyor. Kimileri de yasal bir yasak yerine başka sistemlerin denenebileceğini söylüyor. Şimdi ise yeni bir tartışma ortaya atıldı.

Türkiye genellikle Avrupa’da başlatılan yasakları uygulamaya çalışıyor. En azından vaka sayılarını azaltan önlemler bu sayede Türkiye başta olmak üzere dünyanın tamamında uygulamaya geçiriliyor. Fransa geçtiğimiz günlerde toplu taşıma araçlarını aşı yaptırmayanlar için yasaklama tartışmasını gündeme getirmişti.

Koronavirüs aşısı olmayanlara toplu taşıma araçları için kısıtlama getirilebilir

Fransa’da devam eden tartışmalar tüm dünyada konuşulmaya başlanıyor. Sadece bu hafta içerisinde bile aşı olmayan kişilerin uçaklar ile seyahat etmesi engellenmişti. Birçok kişiden sağlık pasaportu gibi bazı detaylar istendi.

koronavirüs aşısı olmayanlara

Aşı karşıtlarının toplumda güç kazanması nedeniyle yeni tedbirler uygulanmaya çalışılıyor. Uçak seyahatlerinde istenen sağlık pasaportu ve toplu taşımalardan men edilme gibi zorlayıcı kurallar getirilmeye çalışılıyor. Böylece herkesin aşı olması için büyük bir çabanın olduğunu söyleyebiliriz.

Toplu taşıma araçları ile ilgili ortaya atılan düzenlemeler, önümüzdeki günlerde daha fazla netleşecek. Her ne kadar böylesine sert tedbirler alınması beklenmese bile yine de belirsizlikler mevcut.

Güney Afrika ve İngiltere merkezli mutasyonlu virüslerin dünyaya yayılmaması için ek tedbirler alınacağının söylenmesi yeni yasakları doğrular nitelikte. Sizce aşı olmayanlar için yaptırımlar uygulanmalı mı? Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version