Koronavirüs Aşıları Kime Gidecek? Büyük Rekabet Var

Mutasyon Ve Aşı Konusunda Sağlık Bakanı Açıklama Yaptı

Herkesin büyük bir merakla beklediği koronavirüs aşıları kime gidecek? Özellikle de ABD bu konuda çok büyük bir rakip olarak görülüyor. Yaklaşık 100 milyon dozluk potansiyel koronavirüs aşısı olduğu biliniyor. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Koronavirüs aşısı henüz net olarak sonuç vermedi. ABD hükümeti aşağıya düzenleyici onay verilmesini adeta bir rüşvet gibi kullanıyor. Düzenleyici onay verilmesi ile birlikte 500 milyon doz satın alınma ihtimali var.

Koronavirüs aşıları için bekleme sürüyor

Son günlerde neredeyse her ülke aşı ürettiğini söylüyor. Özellikle de ABD ve Almanya bu konuda çok ciddi çalışmalara sahip. Ancak yine de henüz net bir sonuç alınmadı.

ABD bu virüsü dünya genelinde kim bulursa bulsun ondan yüksek doz almayı düşünüyor. Böylece tüm vatandaşlarına aşı yapmak istiyor. Oxford Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, bazı etkili aşılar üretilmişti.

Yapılan çalışmalar sonucunda bu aşıların her birinin maliyeti 40 dolar civarında olacağı söyleniyor. Şimdilik Ocak 2020’ye kadar 300 milyon dozluk sertifikalı aşı verilmesi planlanıyor. Böylece ciddi bir gelişim kaydedilebilecek. Sizce aşı konusuna ABD doğru bir stratejiye sahip mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version