Konsollardaki gümrük vergisi azaltıldı!

Oyun konsollarına uygulanan %50 ilave gümrük vergisi, 2021’de yüzde 20 oranına düşüyor. Gümrük vergisinin kalkmasını bekleyenler için güzel bir haber olmayabilir ancak gümrük vergisi oranı düştüğü için yeni nesil konsol fiyatları düşecek. Konsollardaki fiyat güncellemesinin yakın zamanda Sony ve Microsoft tarafından yapılması bekleniyor.

Karar Resmi Gazete’nin bugünkü 3. mükerrer sayısında yayımlanarak resmiyete kavuştu. İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Karar’a göre (Karar Sayısı: 3351) 1 Ocak 2021’den itibaren video oyun konsollarına yüzde 20 vergi uygulanacak.

Türkiye, yeni nesil konsolların en pahalı fiyattan satıldığı ülkelerden biriydi. Bunun başlıca sebebi elbette ki yüksek miktardaki gümrük vergisiydi. PlayStation 5 8299 TL, Xbox Series X 8299 TL’ye ve Xbox Series S 5399 TL‘den başlayan fiyatlarla satılıyordu. Yeni fiyatlandırma henüz belli değil ve stoklarda konsollar bu fiyatlarla bile tükendikçe tükeniyor. Yani yeni nesil konsolları bulmak indirimden sonraki yakın tarihte pek mümkün değil gibi görünüyor.

Özellikle PlayStation 5, Türkiye’de oldukça popüler bir oyun konsolu. Çıkış oyunları az sayıda olsa da gelecekte çıkacak yüksek bütçeli Sony Exclusive oyunlarına olan rağbet oldukça fazla olacaktır. PlayStation 5’in çıkış oyunları şu şekilde;

Elbette önceki neslin oyunlarının da bir kısmı PlayStation 5’te yüksek yükleme süreleri ve yüksek kare hızı performansıyla oynanabilir durumda. Ancak “yeni nesil konsol” hissi verebilen yeni nesil oyun sayısı henüz gerçekten çok az.

Exit mobile version