Konferans ve Şov Dünyasının Vazgeçilmezi Üst Segment Projektörler

Üst Segment Projektörler

İş dünyası konferanslarda buluşuyor. Milyonlar konserlerde ve sahne şovlarının büyüsünde eğleniyor. Çok geniş alanlara, maksimum kalitede görüntü verirken tüm teknik ihtiyaçlara cevap veren üst segment projeksiyon çözümleri bu sektörlerin olmazsa olmazı. Epson projektörde dünya lideri ve bu segmentte de iddialı çözümleri var. Sektörün ihtiyaçlarını ve Epson’un sunduğu avantajları Epson Türkiye Görüntüleme Sistemleri Profesyonel Ürünler Müşteri Yöneticisi Erdal Bilimli ile konuştuk.

Epson Türkiye Görüntüleme Sistemleri Profesyonel Ürünler Müşteri Yöneticisi Erdal Bilimli

Technotoday: Ses ve görüntü sistemlerinde teknolojik olarak nasıl bir gelişim ön planda?

Erdal Bilimli: Ses ve görüntü denildiğinde ön planda konferanslar, konserler, genel şov dünyası, fuarlar gibi büyük organizasyonlar yer alıyor. Bunların hepsinde ziyaretçilerin dikkatini daha çok çekmek için öne çıkan ana özellikler arasında sahnelerin büyümesi, görselliğin dijital bir şölen havasında olması ve maksimum kalitede ses geliyor. Büyüyen sahnelerde, interaktif çözümlerin kullanılması sayesinde ziyaretçilerin etkilenmesi sağlanmakta. Mesela konferanslarda artık sadece konuşmacının kamera görüntüsünün gösterildiği ve sunum yansıtılan sahnelerin yerine müzik ve ışık gösterileri ile süslenmiş, sosyal medyanın dahil edildiği hatta ve hatta 3D hologram içeriklerinin yer aldığı sistemler kullanılıyor.

Sahne ve şov odaklı tüm sektörlerde görüntüleme cihazlarının beklentiyi karşılayabilmesi gerekiyor. Beklentiyi karşılamak için de projeksiyon cihazlarının beyaz ve renkli ışık çıkış güçleri arttırılmıştır. Sunumların hemen hemen hepsinde capcanlı ve göz alıcı renkler kullanılarak videolar ve imajlar gösterilmekte. Bu görselliği seyircilere hakkıyla yaşatabilmek için en yüksek parlaklıkta renkleri sunacak projeksiyonlara ihtiyaç duyulmakta.

Epson olarak yeni nesil lazer teknolojili 3LCD projektörlerimizle tam da bu ihtiyaçlara çözüm sunuyoruz. Lazer ışık kaynağı teknolojisi sayesinde büyük sahnelerde kullanılan projeksiyon cihazlarının ışık güçleri, eski nesil lambalı modellere göre hiçbir kayıp yaşanmadan on binlerce saat kullanılabilir. Büyük sahneleri oluşturmak ve gerekli yüksek parlaklığı sağlayabilmek için elbette ki birden fazla projeksiyon cihazı eş zamanlı ve senkronize çalışmalı. Bu cihazlar aynı anda tek bir büyük görseli sanki tek bir ekrandan çıkmışçasına yansıtabilmeli ve hiçbir pürüz ve bulanıklık aktarmamalıdırlar. Epson projeksiyonların içindeki özel yazılım sayesinde tüm bu çalışmalar kolaylıkla yapılabilmektedir. Bir büyük görüntü için birden fazla projeksiyon cihazı kullanıldığında yaşanan en büyük zorluk projeksiyonlar arasındaki parlaklık ve renk kalibrasyon farklarını eşitlemektir. Epson’un yeni nesil lazer projeksiyonlarının tümünde renk ve parlaklık kalibrasyonu kamerası standart donanım olarak yer alıyor. Bu kameralar sayesinde operatörler kalibrasyon ayarlarını tek bir cihazın menüsünden otomatik olarak yapabilir. Konferanslarda kullanılan görüntülerin büyümesi ile birlikte projeksiyonların çözünürlük ve kontrast özellikleri de beklentiyi karşılamak için yükseltilmiştir. 4K çözünürlük günümüzde yavaş yavaş Full HD çözünürlüğün yerini almaktadır. Epson da bunun geleceğin vazgeçilmez gereksinimi olacağını bildiğinden bütün yeni nesil projeksiyon cihazlarını Epson patentli 4K yükseltme teknolojisi ile geliştirmiştir. Bu özel patentli sistem sayesinde projeksiyonun menüsünden yapılacak kısa bir işlem ile Full HD çözünürlükteki görüntüler, 4K çözünürlüğe yükseltilebilmektedir.

Epson üst segment projeksiyon çözümleri

Technotoday: Ses ve görüntü sistemlerinin kurulumu ve işlerliğinin sağlanmasında dikkat edilmesi gereken unsurlar neler?

Erdal Bilimli: Ses ve görüntü sistemlerinin kurulumunda öncelikle dikkat edilmesi gereken unsur sistemde kullanılacak cihazların talep edilen yenilikleri karşılayabiliyor ve dayanıklılıkları sayesinde bu özellikleri sürdürebiliyor olmalarıdır. Projeksiyon cihazlarının geleceğinin lazer teknolojisinde olduğu herkes tarafından biliniyor. 4 bin lümenden 30 bin lümene kadar çok geniş bir lazer projeksiyon yelpazesine sahip olan Epson’un, bu alanda en büyük yatırım yapan firma olduğunu çok açık ve net belirtebiliriz.

Talep edilen son teknolojiyi sahnelerle buluşturmaktan daha zor olanı bu teknolojinin sürdürülebilir olmasını sağlamaktır. Bu yüzden ses ve görüntü sistemlerinin kurulumunu yapan teknik firmaların en çok dikkat ettiği unsur, sistemde kullanacakları ürünlerin garanti süreleri olmaktadır. Epson olarak bu gereksinimin farkındayız ve bütün profesyonel lazer projeksiyonlarımıza olan güveni daha da perçinlemek üzere hepsine 5 yıl (20 bin saat) garanti veriyoruz. Bu alanda da tek olduğumuzun altını çizmek isterim.

Epson EB L1755U Projektör

Technotoday: Bu sistemlerin kullanıcılarının beklentileri nedir?

Erdal Bilimli: Etkinliklerde ses ve görüntü sistemleri kurulumunu yapan teknik firmaların beklentilerinin en başında gelen unsur sistemlerin hızlı ve kolay kurulabilir olmasıdır. Bu firmalar genel olarak kurulumlarını çok kısıtlı bir zaman içerisinde yapmak zorunda. Bu kısıtlı süre zarfında hangi cihazlar daha hızlı ve kolay kurulabilirse ana tercih sebebi olmaktadır. Epson, teknik firmalar açısından hızın en talep edilen özellik olduğunu bildiğinden profesyonel seri bütün projeksiyonlarını olabildiğince küçük ve hafif üretmektedir. İlk olarak bu özellik sayesinde projeksiyonların sahne içindeki transferi çok daha hızlı ve az kişi ile yapılabilmektedir. Ayrıca hafif projeksiyonlar truss’larda daha az yük ve yer teşkil eder. Epson, ultra yakın mesafe lensi (0.35:1) dahil olmak üzere bütün gereksinimleri karşılayabilecek toplamda 9 farklı lens seçeneği sayesinde kolay kurulumu destekler. Bunun yanı sıra görüntü kalitesinden kesinlikle ödün vermeyen Epson’un bütün lensleri 4K görüntü formatını desteklemektedir.

Epson kurulum kolaylığını ücretsiz olarak sağladığı özel yazılım programları sayesinde de artırmaktadır. En son olarak profesyonel projeksiyon cihazı kullanıcıları için Epson Professional Projector Tool – EPPT adlı özel yazılım programını ücretsiz olarak bütün kullanıcılarına açmıştır. Bu program sayesinde aynı ağa bağlı olan bütün projeksiyon cihazları tek bir bilgisayar üzerinde yönetilebilir, büyük ekran kurulumları için gerekli olan birden fazla cihaz birleştirme özelliği kullanılarak, harici bir arabirim veya programa ihtiyaç olmaksızın kolayca kurulum yapılır. Bu program sayesinde ücretli olarak temin edilebilen diğer programlara gereksinim azalmış olup, teknik firmalar için avantaj sağlanmıştır.

Technotoday: Profesyonel görüntüleme sistemlerindeki hedef ve stratejileriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Erdal Bilimli: Epson olarak ana hedefimiz elbette dünya projektör liderliğimizi sürdürmek. Birincil stratejimiz ise günümüzün şartlarındaki talepleri bire bir karşılayabilmektir. Bu strateji dahilinde piyasayı ve ihtiyaçları sürekli dinleyerek ona göre ürün geliştiriyoruz. Gerek bugünün ihtiyaçlarına tam cevap verebilmek, gerekse geleceğin teknolojisine şimdiden hazır olmak adına global platformda günlük AR-GE yatırımımız 1.5 milyon $. Beklentileri karşılayabilmek için her gün yatırımlarımızı arttırıyor ve lazer projeksiyon gamımıza yenilerine katıyoruz. Lazer projeksiyonların yanı sıra etkinliklerdeki artan talepleri karşılamak ve beklenenin en iyisini verebilmek için 4K kalitesindeki özel lenslerimizin de yerine yenilerini ekliyoruz. Yine bir öncülüğe imza atarak 12.000 lümen ve üzeri lazer projeksiyonlarda kullanmak üzere özel ultra yakın mesafe (0.35:1) ELPLX02 lensimizi, ses ve görüntü kurulumu yapan teknik firmalar ile buluşturduk.

Exit mobile version