Kol Kırılır Yen İçinde Kalır Ne Demek?

kol kırılır yen içinde kalır ne demek? Bu atasözündeki "yen" kelimesi ne anlama geliyor? Birçok kişinin merak ettiği soruyu yanıtladık.

Kol Kırılır Yen İçinde Kalır Ne Demek?

Kol kırılır yen içinde kalır ne demek? Bu atasözünün anlamı nedir? Bu atasözü, günlük hayatta en çok kullanılan atasözlerinden biridir. Geçmişten günümüze kadar gelen bu söz ile ne anlatılmak istendiğini hemen hemen herkes biliyor ancak bu kişilerin büyük bir kısmı, atasözünde geçen “yen” kelimesinin farklı bir anlama sahip olduğunu zannediyor.

Sizin de kafanızda bu atasözünde kullanılan “yen” kelimesi ile ilgili soru işaretleriniz varsa muhtemelen yazının başındaki soruların cevabını merak ediyorsunuzdur. Bu yazının sonunda tam olarak ne anlama geldiğini öğreneceksiniz.

Kol Kırılır Yen İçinde Kalır Ne Demek, Yenin Anlamı Ne?

“Kol kırılır yen içinde kalır” atasözü, birbirine bağlı olan iki ya da daha fazla kişinin yaşanan tüm sorunlara rağmen dışarı yansıtılmaması, sorunun grup arasında konuşularak çözülmesi gerektiği anlamına geliyor.

Birbirine bağlı olan insanların arasında gerek kan bağı gerek evlilik gerek oluşum gerek normal arkadaş grubu ile bağlantı olabilir. Burada önemli olan grup üyelerinin arasında maddiyattan ziyade manevi bir bağın olmasıdır.

“Yen” kelimesi ise giysi kolu anlamına geliyor. Bu kelime genellikle kemik kelimesi ile eş değer anlama sahip olduğu düşünülür ama doğrusu bu değildir. Bu atasözü ile kolun kırılsa bile giysi kolunun onu gizli tutacağı anlatılmak istenir.

Günlük hayatta insanların birbirleriyle olan ilişkisi her zaman dört dörtlük değildir. İnsanlar bazen küçük bir tartışma yüzünden birbirlerine karşı öfke ile yaklaşmaya başlayabilir.

Bu atasözüne göre sorun ne olursa olsun, dışarıya yansıtılmamalıdır. Bir grup arasında eğer anlaşmazlık varsa bu gizli kalmalıdır. Bir kişi diğer kişiyi zor durumda bırakacak şekilde hareket etmemelidir.

Sorunlar çözülmek isteniyorsa da bu doğru bir şekilde yapılmalıdır. Sessiz, sakin bir şekilde bir araya gelinmeli ve nezaket sınırları içinde sorunlar dile getirilmelidir.

Yen Kelimesinin Anlamları Neler?

Yan kelimesinin bütün anlamlarını yukarıdaki maddeler oluşturuyor. Söz konusu atasözünde yer alan yen kelimesi ise ilk anlamda yani “giysi kolu” anlamında kullanılmıştır.

Exit mobile version