Klavyede Titreşim Kapatma Nasıl Yapılır?

Klavyede titreşim kapatma yollarını mı arıyorsunuz? Doğru yere geldiniz. Gboard ve SwiftKey'de titreşimin nasıl kapatılacağını öğrenin.

Klavyede Titreşim Kapatma Nasıl Yapılır?

Klavyede titreşim kapatma, titreşimden hoşlanmayan Android kullanıcılarının nasıl gerçekleştirileceğini merak ettiği işlemlerin başında geliyor.

Çoğu klavye uygulamasında titreşim özelliği dokunmatik ekranda yazma hissini daha etkili kılmak için varsayılan olarak açıktır. Android işletim sistemli telefonunuzun klavyesindeki tuşlara her dokunduğunuzda titreşimi hissetmek istemiyorsanız bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

Sorun şu ki Play Store’da ve üçüncü taraf uygulama mağazalarında indirebileceğiniz sayısız klavye uygulaması bulunuyor. En yaygın kullanılan klavyelerinden biri Google’ın Gboard’udur. Bunun hemen ardından ise SwiftKey klavye geliyor.

Bu yazıda her iki klavyede de titreşimi nasıl kapatacağınızı öğreneceksiniz.

Gboard Klavyede Titreşim Kapatma Adımları

Google’ın klavyesini kullanıyorsanız tuşa basıldığında titreşimin çıkmasının önüne geçmek için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

SwiftKey Klavyede Titreşim Kapatma Adımları

Tuşlara bastığınızda titreşim hissetmek istemiyorsanız yukarıda yer alan takip etmeniz gerekiyor. Bu adımların sonunda klavyedeki tuşlara sessiz bir şekilde basabilirsiniz.

Klavyedeki tuşlara bastığınızda ses çıkmasını engellemek isterseniz “Ayarlar > Sistem > Dil ve Giriş > Microsoft SwiftKey > Ses ve titreşim” yolunu takip edip “Tuş Sesi Seviyesi” seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Bu adımları takip ettikten sonra tuşlara bastığınızda hiçbir ses çıkmayacaktır. Tuşa basıldığında çıkan sesi engellemeyi değil de değiştirmeyi istiyorsanız bu durumda “Tuş Sesi Seviyesi” seçeneğinin hemen altında yer alan “Tuş sesi profili” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Bu seçeneğe tıkladıktan sonra önünüze modern, Android, geleneksel ve Blip olmak üzere 4 farklı seçenek gelecektir. Bu seçeneklerin arasından hangisini tercih etmek istiyorsanız onu seçebilirsiniz. Sizin için en iyi sesin ne olduğuna karar verene kadar denemeye devam edebilirsiniz.

Samsung klavye sesini kapatmak için de “Ayarlar > Sesler ve Titreşim > Sistem Sesi” yolunu takip edip klavye sesini devre dışı bırakabilirsiniz.

Önünüze gelen ilk klavye uygulamasını kullanıyorsanız gizlilik için en iyi klavye uygulamalarına göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu uygulamalar, sizi güvende tutar.

Exit mobile version