Klasik PS1 Oyunu PlayStation Plus Premium ile Kupa Kazanıyor

PS Plus Premium'a gelen klasik PlayStation 1 oyunlarından en az birinin kupa desteğine sahip olacağı doğrulandı.

Sony yakında, başta PlayStation Plus yenilemesi olmak üzere, PS4 ve PS5 konsollarında oynanabilecek bir dizi klasik PlayStation 1 oyununu kullanıma sunacak. Oyunlardan bazıları bireysel olarak satın alınabilecek olsa da 13 Haziran’da piyasaya sürüldüğünde yeni PS Plus Premium katmanına yükseltmeye karar veren PlayStation Plus abonelerinin tümüne sunulacak. Daha da iyisi, bu klasik oyunlar bazı yeni özelliklerle gelecek. Bunlar, orijinal sürümlerinde mevcut olmayan ziller ve ıslıklar.

PS Plus Premium’da Sadece 1 Klasik PlayStation 1 Oyunu Kupa Desteğine Sahipti

Bu yeni özelliklerden bazıları daha önce tartışılmıştı. Örneğin, bazı klasik PS1 oyunlarında durum kaydetme ve geri sarma özellikleri bulunur. Şimdi bu retro oyunların bazılarının kupa desteğine de sahip olacağı doğrulandı. Şimdiye kadar PS Plus Premium’a gelen klasik PS1 oyunlarından yalnızca birinin kupa desteğine sahip olduğu doğrulandı. Ancak bu, daha fazlasının kupa içereceğinin bir işareti olabilir.

Bend Studio, PS1 klasik Sifon Filtresi’nin PS Plus Premium’da piyasaya çıktığında ödül desteğine sahip olacağını doğruladı. Sadece bu değil, hayranların kilidini açabileceği bir platin kupa bile olacak. Bu, özellikle ganimet avcıları için bu klasik oyunları yeniden ziyaret etme olasılığını eskisinden daha çekici hale getirecektir.

Oyunda Kaç Kupa Olacağı Belli Değil

Şimdiye kadar Bend Studio, PS Plus Premium abonelerinin hizmet yayına girdiğinde kilidini açabilecekleri Sifon Filtresi ödüllerinden ikisini onayladı. Birincisine “Patlayıcı Bir Başlangıç” denir ve bu bir Gümüş kupadır. Bend Studio’nun ortaya çıkardığı ikinci Sifon Filtresi ödülü “Mükemmel iş, Ajan!” ve bu kupa da Platin kupadır. Oyunda kaç kupa olacağı belli değil. Hayranların kesin olarak bilmeden önce PS Plus Premium’un yayınlanmasını beklemesi gerekebilir.

Yeni PS Plus katmanları çıktığında kaç tane klasik PS1 oyununun kupa desteğine sahip olduğunu ve bu desteğin aşağıdaki gibi diğer retro oyunlara da yayılıp yayılmayacağını görmek ilginç olacak. PS1 oyunlarının yanı sıra PSP ve PS2 oyunları da PS Plus Premium üzerinden oynanabilecek. Paketin bir parçası olan kupa destekli bazı yeniden düzenlenmiş PS2 oyunları var. Ancak normal PS2 oyunlarının kupa alıp almayacağı söylenmedi.

Yeni PS Plus abonelik katmanları 13 Haziran’da ABD’de başlayacak. Bu noktada hayranların tüm sorularına yanıt vermesi gerekiyor. Bu arada Sony’nin daha fazla bilgi paylaşması da mümkün. Bu yüzden hayranlar dikkat etmeli.

Exit mobile version