En İyi 5 Kitap Yazma Uygulaması

En iyi kitap yazma uygulaması nedir? Kitap yazmanızı kolaylaştıracak ve çok sayıda insanla paylaşmanızı sağlayacak uygulamaları sıraladık.

Bir kitap yazma uygulaması kullanarak yazım sürecini kolaylaştırmak ve yazım aşaması sona erer ermez insanlarla paylaşmak ister misiniz? Bu listede yer alan kitap hazırlama uygulamalarından bazıları sadece kitap yazmanıza yardımcı olurken bazıları ise hem kitap yazmanıza hem de büyük bir kitle ile paylaşmanıza olanak tanıyor.

Eskiden sadece kalem ve kâğıt vardı. İnsanlara ulaşmak için başvurulabilecek çok fazla seçenek yoktu. Geleceğin büyük yazarları, kariyerinin başında önündeki kâğıtlara her gün binlerce kelime yazıyordu. Bunu her gün tekrarlamak da bayağı bir çaba gerektiriyordu.

Teknolojinin gelişimi, akıllı telefonların hemen hemen her işi yapabilecek seviyeye gelmesi ile yazarları oldukça yoran bu dönem de kapandı. Bugün sadece Play Store veya App Store’da indirebileceğiniz sayısız yazma uygulaması bulunuyor. Bu, bilgisayar tarafında da aynı. Bu kadar uygulamanın içinde seçim yapmak elbette ki çoğu kullanıcı için kolay olmuyor.

Biz de size bu konuda yardımcı olmak için hikâyelerinizi, romanlarınızı yazmanıza ve hatta insanlarla paylaşmanıza yardımcı olacak uygulamaları bir arada topladık.

Kullanılabilecek 5 Kitap Yazma Uygulaması

Bu uygulamalar, kitap yazmak için kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan oluşuyor. Microsoft Word üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak sunuluyor ama üniversite öğrencisi değilseniz ücretli kullanmanız gerekiyor.

Listedeki diğer uygulamalar, ücret ödemenizi gerektirmiyor. Bu uygulamalardan ikisi sadece uygulama içi reklamlarla destekleniyor. Diğerleri ise açık kaynaklı kelime işlemcisi olduğundan ne reklama ne de özellik sınırlamasına maruz kalıyorsunuz.

Uygulamalar hakkında daha detaylı bilgi almanızı sağlamak için aşağıda her birini tek tek ele alalım.

Kullanılabilecek 5 Kitap Yazma Uygulaması

1. Microsoft Word

Word, Microsoft tarafından sunulan kelime işlemci uygulaması. Word’ün iOS ve Android sürümleri ücretsiz ama uygulama içi satın alımlarla destekleniyor. Uygulama, birçok formatı destekliyor. Hareket hâlinde olduğunuz her an yazmanızı sağlayan Word, sade tasarımı ile göz yoruculuktan uzak bir deneyim sunuyor.

2. OpenOffice Writer

OpenOffice Writer, Word’ün aksine kapalı kaynak bir kelime işlemci değil. Açık kaynak olarak piyasaya sürülen program, birkaç sene önce ücretsiz ofis yazılım paketi OpenOffice’in bir parçası olarak kullanıma sunuldu.

Writer’ın görünümü Word gibi pek estetik değil ancak ücretsiz bir alternatif arayanlara büyük katkısı dokunabilir.

3. LibreOffice Writer

OpenOffice Writer’ın aksine LibreOffice Writer oldukça şık bir arayüze sahip. Kullanıcı deneyimi konusunda MS Word ile yarışabilecek bir program olan LibreOffice Writer, OpenOffice gibi ücretsiz ve açık kaynaklı ofis yazılım paketinin bir parçası olarak geliyor.

Uygulama Windows, macOS ve Linux’ta kullanılabiliyor. Bununla birlikte Microsoft Word ile uyumlu olarak çalışıyor. Bu, Word ile kaleme alınan çalışmaları LibreOffice’in kelime işlemcisinden düzenlemeye devam edebileceğiniz anlamına geliyor.

4. Wattpad

Wattpad, milyonlarca okuyucu ve yazarı bir arada buluşturan bir platform. App Store ya da Play Store’dan indirilip kullanılabileceği gibi indirme işlemi gerçekleştirmeden doğrudan web sürümünden de kullanılabiliyor.

Platformda hikâye yayımlamak oldukça basit ve yayımlanan hikâyeler önce onaydan geçmiyor. Bu da platformda milyonlarca hikâye olduğu anlamına geliyor. Bu kadar hikâyenin arasında öne çıkmak oldukça zor olsa da imkânsız değil. Kaleminize güvendiğiniz sürece hikâyenizi tüm dünyaya tanıtabilirsiniz.

5. Inkitt

Inkitt, Wattpad gibi sayısız hikâyeye ev sahipliği yapan ücretsiz bir uygulama. Korku ve gerilimden tutun da bilim kurguya, romantizmden gizeme kadar her kategoride bir hikâye bulup okuyabilir ya da siz kendiniz yayımlayabilirsiniz.

Kitap yazma uygulaması Inkitt’i telefonunuza indirmek istemiyorsanız web sürümünü de kullanabilirsiniz. Snapchat gibi uygulamaların aksine sadece mobilde kullanılmıyor.

Inkitt’te ağırlıklı olarak İngilizce yazılmış hikâyelerin olduğunu da belirtmek gerekiyor. Platformun Türkçe desteği de mevcut değil ama platformda Türkçe hikâye yayımlayan çok sayıda yazar bulunuyor. Siz de bunlardan biri olabilirsiniz. Daha fazla insana ulaşmak için hikâyenizi İngilizce de yazabilirsiniz.

Hikâyenizi yazdıktan sonra doğrudan yayımlamak, okuyucunun gözünde çok iyi değerlendirilmeyecektir. Hikâyenizi yazdıktan sonra yazım yanlışı düzeltme uygulaması ile yanlışlarınızı düzeltmeli, hikâyenizi de ancak bundan sonra yayımlamalısınız.

Exit mobile version