Kişisel Bilgisayarınız Bir Sorunla Karşılaştı Hatası Nasıl Düzeltilir?

Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı hatası için uygulanması gereken çözümler neler? İşte can sıkıcı sorunu çözebilecek yöntemler!

Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı hatasını düzeltmek için neler yapılması gerekiyor? Aşağıda yer alan yöntemler, Windows işletim sistemlerinde ortaya çıkan hatanın çözülmesine yardım edebilir. Dolayısıyla bu yöntemleri uygulayarak karşılaştığınız sorunu düzeltebilirsiniz.

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda çok can sıkıcı bir hata ortaya çıkabilmektedir. Bu soruna yol açan birçok faktör vardır. Bunlar arasında bozuk sistem dosyası, aşırı ısınma, system32 klasöründen bir kayıt defteri dosyasının silinmesi, kötü amaçlı yazılım gibi faktörler yer alır.

Bilgisayar kullanıcılarının karşılaştığı hata ekranında sistemin yeniden başlatılması gerektiğine ilişkin bir ifade yer alıyor. Bu ifadenin yer alması ilginçtir çünkü bilgisayar yeniden başlatıldığında da aynı hata ekranı yeniden çıkar.

BSOD olarak isimlendirilen hata, PC kullanıcılarının veri kaybına uğramasına neden olur. Bu sebepten ötürü sistemde yer alan verileri kurtarabilmek için bazı adımların atılması gerekir. Sistem güvenli modda açılabiliyorsa aşağıda yer alan yöntemleri deneyebilir ve sorunu çözebilirsiniz.

Kişisel Bilgisayarınız Bir Sorunla Karşılaştı Sorunu Nasıl Çözülür?

Kişisel Bilgisayarınız Bir Sorunla Karşılaştı-1

1. Son Yüklenen Programları Kaldırma

Karşılaştığınız sorun, yakın zamanda yüklediğiniz bir programdan dolayı kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenden dolayı bilgisayarınıza en son hangi programları yüklediğinizi hatırlamalısınız. Program kaldırma işlemi için aşağıda bulunan adımları takip edin.

Yukarıdaki adımları uyguladığınızda bilgisayarınızda yüklü olan programların bir listesi açılacaktır. Açılan liste üzerinden sisteme yüklediğiniz son programları kaldırabilirsiniz.

2. Sürücüleri Güncelleme

Hasara sahip bir sürücü, bilgisayarınızın BSOD hatası ile karşılaşmasına yol açabilir. Bu nedenden dolayı tüm aygıt sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Bunu kontrol etmek için Aygıt Yöneticisi’ne bakmalısınız.

3. Sistem Dosyası Denetleyicisi’ni Çalıştırma

4. Bellek Dökümü Ayarını Değiştirme

5. Windows’u Güncelleme

Yukarıda yer alan yöntemleri uygulayarak kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı hatasını çözebilirsiniz. Ayrıca bilgisayar özellikleri öğrenme programları listesine bakabilirsiniz.

Exit mobile version