Kimlik ve ehliyet birleşti! İşte yeni kart için yapılması gerekenler

Kimlik ve ehliyet bir kartta birleşiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyetinizi çipli kimlik kartına tanımlanması için neler yapılması gerektiğini ve bu sisteme ne zaman geçileceğini açıkladı. Bu yeni sistem ile birlikte vatandaşın ekstra ehliyet çıkarmasına gerek kalmayacak.

EHLİYETİ KİMLİK KARTINA YÜKLEMEK İÇİN NE YAPMAMIZ GEREKİYOR?

21 Eylül’de değişimine başlanacak ehliyet ve kimlik kartı için bulunduğunuz ilçenin nüfus müdürlüğünden randevu alarak, kimlik kartınıza ehliyet yükleme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

ESKİ KARTINIZI DEĞİŞTİRİRKEN NE YAPACAKSINIZ?

Peki eski mavi ve pembe olan kimlik kartınızı değiştirirken ne yapmanız gerekiyor? Burada yine sistem normal düzende işliyor. Eski kimliğinizi Çipli bir kimlik kartı ile değiştirmek istediğiniz zaman, nüfus müdürlüğünde size kartınıza ehliyeti yüklemek isteyip istemediğiniz soruluyor. Bu sayede yapılan kimlik değişiminde ekstra bir ehliyet kartı yenileme işlemi yapılmasına gerek duyulmadan yeni kimlik kartınıza ehliyetiniz yükleniyor.

EHLİYETİ KİMLİK KARTINA YÜKLETMEK İÇİN NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

21 Eylül itibariyle yapılacak olan ehliyeti kimlik kartına yükletme işlemi için herhangi bir ücret alınmayacağı açıklandı.

PAZARTESİ BAŞLIYOR

Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden, büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarıma sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi. Bakan Soylu öte yandan, ”Pazartesiden itibaren, yeni tip sürücü belgeleri Türkiye genelinde Nüfus Müdürlükleri’nden randevu alınmak suretiyle yeni nesil kimlik kartlarına yüklenmeye başlayacaktır. Bu işlem için; sürücü belgesindeki bilgilerin yüklenmesi için herhangi bir ücret alınmayacak.” ifadelerinde bulundu.

ELEKTRONİK KİMLİK DOĞRULAMA SİSTEMİ GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sahte kimliklerle yapılan dolandırıcılığın önüne geçmek için elektronik kimlik doğrulama sistemi üzerinde çalışıldığını duyurdu. Bakan Soylu sistemin çalışma şekliyle ilgili yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki yılın ilk zaman dilimlerinde inşallah elektronik kimlik doğrulama sistemini getiriyoruz. Bu da bir devrim, değişim. Bu teknoloji olarak bizi başka bir noktaya götüren husus. Notere gidiyorsunuz nüfus kağıdı veriyorsunuz, siz misiniz değil misiniz… Çok dolandırıcılık oldu. Keza bankalar, kamu kurumları, özel sektör de dahil. Basit bir şey. Ufak bir kimlik doğrulama cihazı. Gidecek kimliğini oradan geçirecek, parmağını oradan koyacak. Karşı tarafta noterdeki şahsa diyecek ki bu benim; bitti. Yüzüne bakacak, resmine bakacak. Bu sağlandığı andan itibaren bir başka noktaya daha geçiyor tüm Türkiye. Dolandırıcılığın, sahteciliğin engellendiği işlem kolaylığının olduğu ve bütün kurumların bu konuda kontrol mekanizması açısından çok ciddi bir noktaya getirecek bir yapıya ulaştırılmış olacak. Bütün altyapı bitti, yazılımlar bitti, düzenlemeler bitti. Şimdi atacağımız adımlar ile birlikte inşallah 2021’de; ehliyet kimlik meselesinden sonra inşallah adım atılmış olacak.” dedi.

Exit mobile version