KIA, 21 Telefon Ekranını Otomobil Kontrol Paneline Dönüştürdü

Kia’nın iç tasarım ekibinin başkanı Ralph Kluge, EV’lerin şimdiye kadar çok mantıklı olduğunu düşünüyor. Bu nedenle Cenevre Otomobil Fuarı, Kia’nın gövde gösterisi yaptığı bir etkinliğe dönüştü.

Buradaki mutlak vurgu, sürücü için gösterge tablosu/gösterge grubunu oluşturan 21 akıllı telefon LCD dizisidir. Kasten çarpıtılmış bir karmaşaya bakmak dışında, yolcu için pek de olumsuz birşey ifade etmiyor. Otomobildeki ekranların yumuşak dalga benzeri düzeneği ile köşelerinin tırtıklı, zikzaklı keskinliği arasında tam bir çatışma var.

Kia, Farklı Tasarımlar Deniyor

Çok ekranlı gösterge panosunun ötesinde, Kia Imagine’ın başka ilginç tasarım fikirleri de var. Koltuklar buruşuk kağıttan ilham alıyor. Kia, şeklini bir şok dalgası tasarımı olarak adlandırıyor; ince, güçlü ve rahat.

Kabinin halı kaplı zemini, kapı içlerinde neredeyse yarıya kadar uzanır ve sanki bir kozadaymış gibi arabada seyahat ederken kapalı bir alan hissi verir. Kapıların üst kısmı, kelimenin tam anlamıyla birbirine dokunmuş metal iplik görünümlü.

Dış kısımda tekerlekler, içini yansıtmak için pleksiglas yapılara sahip olmakla birlikte tüyleri diken diken edecek bir kabartma desenle dekore edilmiştir. Panoramik yapılar, arka tekerleklere doğru düşen keskin açılı bir çizgi ile kesilir. Farlar, üzerinde ilave ince ışıklar olacak şekilde süslenmiş tek bir aydınlatma birimidir.

Exit mobile version