KFC, tavuğunu ısıtabilen bir oyun konsolu duyurdu

Sony’nin PlayStation 5 ve Microsoft’un Xbox Series X gibi yeni nesil konsolların üstüne fast-food restoran zinciri KFC (Kentucky Fried Chicken) kendi oyun konsolunu piyasaya sürdü. Hayır, gerçekten, bu sefer ciddiler.

PlayStation 5’in ortaya çıkmasından bir gün sonra Haziran ayında KFC, yeni KFConsole’unu sosyal medyada gösteren bir video yayınladı ve cihazın kırmızı-sıcak bir ızgaraya sahip “bir tavuk ısıtma odasıyla donatıldığını” söyledi.

İlk duyurulduğunda eğlenceli bir şaka olduğunu düşünmüştük. Ancak şimdi KFC, oyun konsolunun aslında gerçek olduğunu açıkladı. Gerçi ne yazık ki marifeti önceden pişirilmiş KFC tavuğunu sıcak tutması. KFConsole’da ızgara veya fritöz yok ancak bu, Intel Nuc 9 mini bilgisayar ve değiştirilebilir bir GPU yuvasına sahip gerçek bir oyun konsolu.

Intel Halkla İlişkiler temsilcisi Mark Walton, Salı günü yeni tavuğu ısıtan KFConsole’u Twitter’da açıklayarak, kafası karışan oyunculara KFConsole’un gerçek olduğu ve bir aldatmaca olmadığı konusunda güven verdi. Resmi KFC Gaming Twitter hesabı da Salı günü tavuk ısıtma odasını gösteren yeni bir video yayınladı.

“Evet, gerçek,” Walton tweetledi. “Evet, Intel tarafından destekleniyor. Ve evet, bir tavuk ısıtıcısı var.” Walton ayrıca Cooler Master’ın sıra dışı konsolun arkasında olduğunu da ortaya koydu.

Cooler Master’ın şirket web sitesi “KFConsole geldi,” dedi. “KFC fırınlarının ateşinden üretilen ve Cooler Master tarafından sıfırdan inşa edilen, en yeni oyunları çarpıcı 4K, 240 fps’de deneyimlemenin daha lezzetli bir yolu hiç olmamıştı.”

https://twitter.com/kfcgaming/status/1341428570388901891?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1341428570388901891%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnet.com%2Fnews%2Fthis-kfc-gaming-console-is-real-after-all-and-keeps-your-chicken-warm%2F

KFConsole ayrıca VR uyumlu ve RTX destekliyor. Cooler Master ayrıca KFConsole’un “4K ekranlarda 240Hz çıkış desteği ile tüm oyunlar için 240 fps’ye kadar pürüzsüz ve akıcı yüksek kare hızlı oyun” sunduğunu idda ediyor.

Ancak asıl bomba (tabiri caizse), oyun sırasında sıcak kalması için önceden pişirilmiş tavuğu yerleştirebileceğiniz KFConsole’un Chicken Chamber’ı.

Cooler Master’ın açıklaması “Patentli Tavuk Haznesi sayesinde tavuğunuzun tekrar soğumasına asla izin vermeyin” şeklinde. “Sistemin doğal ısı ve hava akışı sistemini kullanarak artık oyununuza odaklanabilir ve turlar arasında sıcak, çıtır tavuğun tadını çıkarabilirsiniz.”

Fiyatı belli değil

KFC, oyuncuların KFConsole’a nereden ulaşabileceklerine ve fiyatına dair henüz herhangi bir bilgi yayınlamadı. Öyleyse umarım, eğer bir KFC hayranıysanız, bu süre çok sürmez. KFC, Intel ve Cooler Master, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

2019’da KFC, Steam’de başlatılan I Love You Colonel Sanders Dating Simulator Game adlı gerçek bir oyun çıkardı; ve KFC, oyuncuları Minecraft’ta KFC yapıları oluşturmaya ve bunları paylaşmaya teşvik ediyor.

 

 

Exit mobile version