Kesintisiz Lazer Sinyalleri Veri Akışını Çok Ciddi Hızlandıracak!

Veri Merkezi Sektöründe 2019'da yaşanacak gelişmeler

Bilim insanları tarafından geliştirilen kesintisiz lazer sinyalleri veri akışı ile ilgili büyük kolaylık sağlayacak. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Uzay araştırmalarında veya yerküre ile ilgili yapılan çalışmalarda veri akışı büyük bir öneme sahip. Bilim insanları tarafından geliştirilen ve lazer sinyalini atmosferde sürekli akış halinde göndermeyi başaran yeni bir teknoloji oluşturuldu. Bu teknoloji ile birlikte bilim insanlarının işi çok kolaylaşacak.

Güney Afrika ve Avustralya’da inşa edilmesi planlanan bir teleskop, faz stabilizasyonu denilen sistemi kullanacak. Böylece lazerlerin tek seferde kesin imkanı ortaya çıkacak.

Kesintisiz lazer sinyalleri büyük destek sunabilir

Yörüngede yer alan uydular çeşitli problemlere yol açabiliyordu. Eş zamanlı olarak veri aktarımının sağlanması amaçlansa bile yine de işler bir türlü rast gitmiyordu. Uydulardan dünyaya gönderilen sinyaller çok geç ulaşıyordu.

kesintisiz lazer sinyalleri
Hem bilim insanları hem de diğer araştırmacılar yeni bir teknoloji kullandı. Bu teknoloji ile birlikte eş zamanlı veri aktarımı yapılabiliyor. Ayrıca hava koşullarının yarattığı olumsuz etkiler neredeyse sıfıra kadar indiriliyor. Araştırmacı ekip içerisinde yer alan Dr. Sascha Schediwy tarafından açıklandığına göre toplanan veriler hızlı bir şekilde iletilebiliyor.

Bu yeni teknoloji ile birlikte dünyada yer alan madenler ve yeraltı suları kolaylıkla tespit edilebilecek. Bu sayede bilimsel araştırmaların daha hızlı bir şekilde yapılması planlanıyor. Peki sizce bu yeni teknoloji ne tür değişiklikler yaratacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version