KEP Adresi Nedir, Nasıl Alınır?

KEP adresi nedir, nasıl alınır? KEP adresi kimler için zorunludur? Cevabını merak ettiğiniz tüm soruları yanıtladık.

KEP adresi nedir? KEP adresi başvurusu nasıl yapılır? Bu ve buna benzer sorulardan yola çıkarak yakın zamanın en çok merak edilen konularından biri hakkında detaylı bir yazı hazırladık.

Bu makalenin sonunda KEP adresinin ne olduğunu, ne işe yaradığını, nasıl alınacağını ve çok daha fazlasını öğrenmiş olacaksınız.

KEP Adresi Nedir, Ne İşe Yarar?

KEP Adresi Nedir, Ne İşe Yarar?

KEP, kayıtlı elektronik posta anlamına gelir. Standart e-postadan farklı olarak gönderilen ve alınan e-postaların hukuken geçerli delil olarak sayılmasını sağlar. E-postanın alıcı tarafından alınıp alınmadığın, okunup okunmadığının, alıcının e-postayı ne zaman aldığının bilinmesini sağlar.

KEP Adresi Zorunlu mu?

Kayıtlı elektronik posta sistemine ilişkin düzenlemelerde kullanım ile ilgili herhangi bir zorunluluk olmasa da fakat anonomi, limited ve komandit şirketlere elektronik yolla tebligat yapılması zorunlu tutuluyor.

Bu hükme bağlı olarak tebligat gönderme yetkisi olan mercilerin ve sermaye şirketlerinin KEP hesabına sahip olması gerekiyor.

KEP Adresi Nasıl Alınır?

Kayıtlı elektronik posta almak için birden fazla hizmet sağlayıcısı bulunuyor. Bu hizmetler sağlayıcılarını sıralamak gerekirse şöyle bir liste ortaya çıkacaktır:

KEP adresinin ücreti, tahmin edebileceğiniz üzere hizmet sağlayıcısından hizmet sağlayıcısına değişiklik gösterir. PTT KEP’in yıllık abonelik ücreti 70 TL.  KEPKUR’un 1 yıllık KEP adresi 59 TL, 2 yıllık KEP adresi 104 TL, 3 yıllık KEP adresi ise 134 TL.

Yukarıdaki hizmet sağlayıcılarından herhangi birini seçerek online olarak başvuru yapabilirsiniz. Örneğin PTT KEP’ten KEP adresi almak için başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlaması yeterli. Daha sonra en yakın PTT merkezinden hesabını alabilir.

Gerekli bilgi ve belgeler ise şu şekilde sıralanıyor:

Kişinin adına vekâletname ile yapılan başvuruda gerekli belgeler ise vekâletname, kimlik belgesi, online ön başvuru numarası olarak sıralanıyor.

Exit mobile version