Kendi Fotoğrafını Avatar Yapma

Kendi fotoğrafını avatar yapma uygulaması ya da sitesi kullanarak nasıl avatar oluşturabileceğinizi bu rehberden öğrenebilirsiniz.

Kendi Fotoğrafını Avatar Yapma

Kendi fotoğrafını avatar yapma yakın zamanın önemli ve atlanmaması gereken trendlerinden biridir. Yapay zekâ çalışmalarına ağırlık verilmesi ile son günlerde sayısı iyice artan tasarım uygulamaları sayesinde normalde tasarlaması belki de saatlerinizi alacak olan avatarları yapmak için hiç vakit kaybetmiyorsunuz.

Size sunulan sonucu beğenmezseniz yeniden tasarlama imkânınız bulunuyor. Üstelik bunu sadece tek bir fotoğraf ile sınırlı tutmak zorunda da değilsiniz. Bu uygulamalar sayesinde birden fazla fotoğrafınızı avatara dönüştürmeniz mümkündür.

Tabii, doğru uygulamayı seçmek de oldukça önemlidir. Şu an piyasada bu amaç doğrultusunda geliştirilen çok sayıda uygulama olduğundan hangisinin en iyi avatarı sağlayacağı konusunda soru işaretleriniz olabilir.

En kısa sürede avatar yapmanıza yardımcı olmak için hazırladığımız listedeki uygulamaları inceleyebilir, size en iyi avatarı sunacak olan uygulamayı bulabilir ve onunla nasıl avatar oluşturabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Kendi Fotoğrafını Avatar Yapma Uygulamaları ve Siteleri

Fotoğrafınızı avatar yapmak için kullanabileceğiniz uygulamalar bu şekildedir. Dilerseniz gelin, bunları kullanarak nasıl sanat eseri gibi görünen avatarlar oluşturacağınızı öğrenelim.

Picsart

Picsart, yapay zekâ destekli özellikler sunarak profil fotoğraflarınızı olağanüstü sanat eserlerine dönüştürmenize olanak tanıyor. Bu uygulamayı kullanarak çok sevdiğiniz bir fotoğrafı sevimli bir çizgi film karakterine ya da müzelere konulabilecek kalitede bir sanat eseri gibi görünen avatarlara dönüştürebilirsiniz.

Android ve iOS için sunulan Picsart uygulamasında AI Avatar oluşturucusunu kullanarak fotoğrafınızı avatar yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

Bu uygulama ile bir süper kahraman, siberpunk karakteri ya da film yıldızı olabilirsiniz. Çok sayıda stil içinden dilediğinizi seçerek kendi harika avatarınızı oluşturup kullanmaya başlayabilirsiniz.

Fotor

Fotor’un avatar oluşturucusu sayesinde harika avatarları web tarayıcısı üzerinden oluşturabilirsiniz. Fotor da tıpkı Picsart gibi çeşitli stil seçenekleri sunuyor. Bu stilleri kullanarak istediğiniz sayıda benzersiz avatarlar oluşturup profil fotoğrafı olarak kullanmanız mümkündür. Fotor’un da belirttiği gibi tek sınır hayal gücünüzdür!

Fotor’u kullanarak avatar yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

Fotor ile oluşturduğunuz avatarı daha sonra Discord, Facebook, Twitter (X), Instagram, Twitch ve daha birçok platformda kullanabilirsiniz.

Media.io

Yapay zekâ söz konusu olduğunda sunduğu çeşitli hizmetler ile akıllara gelen Media.io, 3 boyutlu avatar oluşturmanıza da imkân tanıyor. Birkaç tıklamanın ardından sosyal medya hesaplarınızda kullanabileceğiniz avatarlar alabilirsiniz.

Bu aracı kullanmak için tek yapmanız gereken “Create Realistic Avatar Now” ya da “Create Cartoon Avatar Free” butonlarından dilediğinize basmaktır. İlk buton, size gerçekçi görünen avatarlar verirken ikinci buton ise daha çok Simpson, Naruto, Barbie, Disney, Patron Bebek gibi yapımların stiline benzer avatarlar sağlar.

İlk seçeneği kullanırsanız sizden cinsiyet belirlemeniz, ardından hangi amaçla kullanacağınızı seçmeniz istenecektir. Bunları tamamladıktan sonra “Confirm style” butonuna basıp bir sonraki aşamaya geçebilir ve avatarınızı oluşturabilirsiniz.

İkinci seçenekte ise sizden bir stil belirlemeniz istenecektir. Kara kalemden Simpson’a, Patron Bebek’ten Naruto’ya, Naruto’dan Barbie’ye kadar çok çeşitli stiller arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Daha sonra “Upload Image” butonuna basarak fotoğrafınızı seçebilir ve ifadeyi belirleyip “Start to process” butonuna basarak avatar oluşturma sürecini başlatabilirsiniz.

Exit mobile version