Keenetic Hopper DSL Modemi Özellikleri

Keenetic Hopper DSL modemi Wi-Fi 6 desteği ve gelişmiş DSL özellikleriyle kullanıcıların karşısına çıktı. İşte Keenetic Hopper DSL modeminin özellikleri...

Keenetic Hopper DSL modeli, yüksek donanım gerektiren ağ ortamları için güçlü donanım özelliklerine sahip bir cihazdır. 900MHz çift çekirdek işlemcisi, 256MB DDR3 hafızası (RAM), ve ek 128MB dual-image özellikli flash memory gibi özellikleri sayesinde, VPN, asimetrik hız sınırlama, torrent istemci gibi zorlu ağ görevlerini kolayca üstesinden gelebilir. Gigabit ethernet portları gigabit hızda fiber internetleri sonlandırmaya olanak tanırken, USB3.0 portu ve KeeneticOS yazılımının sunduğu WebDAV ve KeenDNS özellikleri, cihazın istediğiniz yerden erişilebilir olmasını ve kişisel bir bulut depolama gibi kullanılabilmesini sağlar. Keenetic Hopper DSL, Wi-Fi 6 teknolojisine sahip olduğu için hem 2.4 hem de 5 GHz dualband kablosuz yayın yapabilir ve eş zamanlı olarak 1800Mbps’ye kadar Wi-Fi hızlarına ulaşabilir. MU-MIMO ve OFDMA gibi özellikleri, özellikle çok kullanıcılı, yüksek yoğunluklu Wi-Fi gerektiren ortamlarda gecikmelerin azalmasını ve daha fazla verinin daha kısa sürelerde iletilmesini sağlar.

Tasarım tarafına bakıldığında ise cihazda 4 adet anten bulunuyor. Her biri 5 dBi gücünde bu antenler yönlenebilir olması sebebiyle istemcilerin yoğun olduğu bölgelere doğru anten yönlerini ayarlayabilmenize ve daha verimli bir kablosuz ağ kurulmasına imkan tanıyor.

Türkiye’deki DSL Hatlarla Uyumlu Çalışma ve Gelişmiş DSL Özellikleri Keenetic Hopper DSL Modelinde

Keenetic Hopper DSL modeli, Türkiye’deki DSL hatlarıyla uyumlu çalışarak VDSL/ADSL bağlantılarını 300Mbps’ye kadar destekliyor. KeeneticOS’un DSL ayarları optimize etme ve SNR margin gibi gelişmiş özellikleri yapabilme esnekliği, DSL hattında kararsızlık veya hız sorunları yaşanması durumunda SNR margin ayarlarının değiştirilerek hattın kararlılığı ve hızı arasında ayar yapılabilmesini mümkün kılıyor. Ayrıca, bağlantı sorunları yaşandığında bağlantı istatistiklerinin derlenerek Keenetic Destek ekibiyle paylaşılabiliyor.

Keenetic Hopper DSL modeli, 4 gigabit hızda ethernet portu ile donatılmış ve fiber internet bağlantılarını destekliyor. Ethernet portları yönetilebilir olduğu için, genişbant fiber internet veya kablolu ağ cihazları için kullanılabiliyor. Ana DSL bağlantısının yanında, iki farklı fiber ethernet bağlantıyı yedekleme veya dengeleme için kullanmak da mümkün. KeeneticOS yazılımı, internet servis sağlayıcısının verdiği router cihazdan memnun olmayanlar için, önceki router cihazından ayarları içe aktarma özelliği sunuyor. Bu sayede Keenetic cihazı kullanarak, önceki cihaza kıyasla daha fazla özellikten yararlanmak mümkün.

Keenetic Hopper DSL Modelinde VPN Bağlantıları ile Gizlilik ve Güvenlik Sağlayın

Keenetic Hopper DSL modeli ve diğer tüm Keenetic modelleri birden çok VPN protokolünü destekliyor. SSTP VPN, IPSec VPN, PPTP VPN, L2TP VPN, Open VPN ve Wiregurad VPN gibi VPN seçeneklerinden size uygun olanı seçerek istediğiniz VPN bağlantısını istemci ya da sunucu olarak kurabilirsiniz.

Tüm Keenetic cihazları gibi Keenetic Hopper DSL modeli de Keenetic Mesh Wi-Fi sistemini destekliyor. Keenetic cihazların sahip olduğu 802.11k/r/v protokolü sayesinde birden fazla veya dualband özellikli Keenetic cihazınız varsa, istemci cihazlarınız aynı Wi-Fi ağ adı ile tüm evde kesintisiz dolaşım yapmanızı sağlar. Keenetic Hopper DSL modeli Wi-Fi 6 teknolojisi sayesinde hem 2.4 hem 5 ghz bandında yayınları desteklediğinden eğer eviniz geniş veya çok katlı ise bir Wi-Fi mesh sistemi kurmanız iyi olabilir.

Keenetic Hopper DSL modelinde bulunan Mesh Wi-Fi sistemi sayesinde geleneksel menzil genişleticilerden farklı olarak çok daha hızlı şekilde (yaklaşık 50 katı daha hızlı) bir erişim noktasından diğerine veya bir banddan diğerine (2.4’ten 5’e veya tam tersi) geçiş yaparsınız. Ana router cihazınız olarak bir Keenetic Hopper DSL tercih edecekseniz ve eviniz çok katlı/genişse özellikleri ana Keenetic cihazınıza benzer şekilde mod değiştirme anahtarı bulunan Keenetic Sprinter modelini tercih edebilirsiniz. Bu sayede eviniz geniş veya çok katlı ise Wi-Fi 6 teknolojisine sahip bir Keenetic Mesh Sistemi kurabilirsiniz.

Güvenlik Önemli: WPA3 veya WPA3 Enterprise Protokolü, Gelişmiş Firewall, Ebeveyn Kontrolü

Keenetic Hopper DSL modeli gelişmiş güvenlik önlemleri de sunuyor. Ağ segmentasyonu ve izolasyonu, WiFi için WPA3 protokolünü desteklemesi, gelişmiş DoS ataklarını önleyen SPI güvenlik duvarı ve ebeveyn kontrol yazılımları bu güvenlik önlemlerinden bazıları.

En güncel Wi-Fi koruması olan WPA3 standardı eski-yeni farketmeksizin tüm Keenetic modellerinde standart olarak sunuluyor. Keenetic Hopper DSL modeli de WPA3/OWE güvenlik standartlarını destekliyor.

Gelişmiş güvenlik duvarı özellikleri sayesinde cihazınızın korumasını dilerseniz port temelli, istemci temelli, arayüz temelli olarak artırabilirsiniz.

Keenetic Hopper DSL modeli özellikle çocuklu aileler için de oldukça iyi bir DSL modem. SafeDNS, NextDNS gibi ebeveyn kontrol yazılımları sayesinde çocuklarınızın zararlı sitelere erişmesini kolaylıkla engelleyebilirsiniz. Bununla birlikte gömülü Adguard reklam engelleme servisiyle karmaşık ayarlar yapmadan sıkıcı reklamların da önüne geçebilirsiniz.

Bulut Temelli KeeneticOS Yazılımı ve Bileşenler

Keenetic Hopper DSL diğer tüm Keenetic modelleri gibi esnek ve güncellenebilir bulut temelli KeeneticOS yazılımı ile sunuluyor. Keenetic’i diğer modem/router üreticilerinden ayıran en temel özelliklerinden birisi cihazlarında sunduğu bulut temelli, sürekli ve periyodik olarak güncelleme alan KeeneticOS yazılımı ile gelmesidir. Kararlı, önizleme veya geliştirici gibi kanallarda farklı yazılım sürümleri sunulan Keenetic Hopper, istediğiniz özelliği ekleyip çıkarabilmenizi sağlıyor.

Peki ne demek istiyoruz? Örneğin; Keenetic modellerinin tümünde farklı IPSec VPN, Wireguard VPN, Open VPN, SSTP VPN gibi VPN bağlantılarını kullanabilirsiniz. Siz hangi VPN türünü kullanacaksınız o VPN’i ilgili bileşen kısmından indirmeniz yeterli. Eğer USB belleğinize doğrudan torrent dosyalarını indirmek isterseniz de ilgili torrent bileşenini yüklemelisiniz. Keenetic Hopper ile kullanmak istediğiniz özellikler tamamen size kalmış. Bunlara benzer özellikleri kullanabilmeniz için tek dikkat etmeniz gereken cihaz seçerken ilgili bileşeni kullanmanızı engelleyecek donanımsal bir kısıtlama olup olmamasıdır. Örneğin; USB belleğinize doğrudan torrent dosyalarını indirmek istiyorsanız USB portu olan ve hatta mümkünse USB3.0 portu olan bir Keenetic tercih etmeniz uygun olacaktır.

IntelliQos / Uygulama Trafik Analizi / Bant Genişliği / Ağ Trafik Görüntüleme ve Özel Cihaz Ayarları

KeeneticOS bulut temelli yazılımı ile Keenetic Hopper DSL modelinde IntelliQoS, Uygulama Trafik Analizörü, Asimetrik bantgenişliği, Wi-Fi Monitör özellikleri bileşen olarak eklenebiliyor. Bu özellikler birlikte ya da ayrı ayrı kullanılarak kablolu ve kablosuz ağ cihazlarını tek tek ya da profiller olarak yönetmenize imkan tanıyor. Cihazlarda kullanılan uygulamaları analiz etmenize imkan tanıyan uygulama trafik analizörü istemci cihazlarınızla en çok hangi uygulamaları kullandığını öğrenmenize yarıyor. IntelliQoS özelliği sayesinde ise cihazlarınıza istediğini cihaz profilini atayabiliyorsunuz. Örneğin; oyun konsolunuzu ya da masaüstü oyun bilgisayarınızı oyun profiline geçirerek onu en öncelikli trafik sıralamasına geçirebilirsiniz. Youtube veya instagram canlı yayınlarınızı yaptığınız bir akıllı telefonunuz varsa bu cihazı Yayın profiline geçirebilir ve buna özel önceliklendirme yapabilirsiniz. İndirme ve yükleme yönünde farklı hız profillerinin tanımlı olduğu internet bağlantılarında asimetrik hız sınırlandırma yapılabiliyor olması oldukça güzel bir özellik. Örneğin internet planınız 75Mbps indirme 12 Mbps yükleme hızı sunuyorsa, her bir segment veya cihaz için hız sınırlamasını siz de bu şekildeki gibi asimetrik olacak şekilde tanımlayabilirsiniz.

Keenetic Hopper DSL Modelinde USB3.0 Portu | Ücretsiz KeenDNS | WebDAV ile Kişisel Bulut Oluşturma

Keenetic Hopper DSL modeli bir adet USB3.0 portuna sahiptir. KeeneticOS bulut temelli yazılımının sunduğu KeenDNS ve WebDAV protokolü desteği ile kendinize ait ücretsiz sahip olabileceğiniz bir KeenDNS adresine kaydolabilirsiniz. Bu sayede dünya üzerinde dilediğiniz herhangi bir yerden cihazınızın web arayüzüne erişebildiğiniz gibi dilerseniz USB belleğinizdeki dosyalara erişebilir ve kendi kişisel bulut depolama alanınızı yaratabilirsiniz.

Keenetic Mobil Uygulaması

Keenetic Hopper DSL modelinizi dilerseniz mobil uygulamadan da yönetebilirsiniz. Keenetic’in Türkçe olarak sunduğu bulut üzerinden çalışabilen mobil uygulaması sayesinde evinizden uzakta olsanız dahi ağınızı istediğiniz yerden yönetebilirsiniz. Birden fazla lokasyonun eklenebilmesine izin veren Keenetic mobil uygulaması ile sevdiklerinizin Keenetic cihazlarını da yönetebilir, yönetilen cihazları farklı kişilerle paylaşabilirsiniz. Mobil uygulama üzerinden aile profillerini yönetebilirsiniz. Ağınıza bağlanan veya bağlantı durumları değişen istemci cihazlarla ilgili anlık bildirimler alabilirsiniz. Kayıtsız cihazlar için farklı ayarlar yaparak, Wi-Fi şifresini bilseler dahi bazı istemcilerin internet trafiği alıp/göndermesinin önüne geçebilirsiniz. Hatta Keenetic mobil uygulaması üzerinden doğrudan Keenetic ekibine destek talebi oluşturabilir ya da Keenetic cihazınızın yazılımı güncelleyip, bileşen ekleyip çıkarabilirsiniz.

Exit mobile version