KDA Nedir? KDA Hesaplama Nasıl Yapılır?

KDA nedir? League of Legends gibi oyunlarda KDA nasıl hesaplanır? Ölüm, öldürme ve asist oranınızı öğrenmek için bu formülü kullanın.

KDA nedir sorusunun cevabını özellikle League of Legends gibi asist, öldürme ve ölüm sayılarının önemli olduğu oyunları oynuyorsanız oldukça merak ediyorsunuzdur.

Bu kısaltma kills, deaths ve assists kelimelerinden gelir. Oyuncuların oyunun sonunda nasıl bir performans sergilediğini öğrenmesine yardımcı olur. Örneğin League of Legends’ta her maçın sonunda oyunda kaç kez öldüğünüzü, öldürdüğünüzü ve asist yaptığınızı görebilirsiniz.

Ölüm sayısı düşük, öldürme ve asist sayısı yüksek olduğunda bu oran daha yüksek olur ama tam tersi olduğunda KDA oranı da düşer. Bu yazının sonunda ise KDA’nın ne olduğu, nasıl hesaplandığı gibi soruların tamamına yanıt bulacaksınız.

KDA Nedir?

KDA, oyuncuların oyundaki performansını değerlendirmek için kullandığı bir orandır. Kills, deaths ve assists kelimelerinin kısaltmasıdır.

Öldürme ve asist sayınız eğer çok yüksek olur da ölüm sayınız az olursa KDA oranınız da buna bağlı olarak yüksek olur ama ölüm sayınız yüksek, öldürme ve asist sayınız düşük olursa KDA oranınız da düşük olur.

League of Legends gibi oyunlarda her maçın sonunda kaç kez öldüğünüzü, öldürdüğünüzü ya da asist yaptığınızı görebilirsiniz. Bu bilgileri daha sonra KDA oranınızı hesaplamak için kullanabilirsiniz.

KDA Nasıl Hesaplanır?

KDA Nasıl Hesaplanır?

Öldürme, ölüm ve asist oranınızı öğrenmek için kullanacağınız formül “(Öldürme + asist) / Ölüm” şeklindedir. Örneğin bir oyunda 10 kişi öldürdüğünüzü, 4 kere öldüğünüzü, 3 kere de asist yaptığınızı varsayalım. Bu durumda hesaplamamızı şu şekilde yapıyoruz: (10 + 3) / 4 = 3,25

Yukarıda uyguladığımız formül sayesinde bu oyundaki KDA oranımızın 3,25 olduğunu öğrendik. Dilerseniz bu formülü bir de ölüm sayısının yüksek, öldürme ve asist sayısının düşük olduğu bir senaryo için uygulayalım.

Ölüm sayısı 5, öldürme ve asist sayısı 1 olsun. (1 + 1) / 4 = 0,4 sonucunu bulduk. 0,4 oldukça düşük bir oran, öyle değil mi? Görünüşe bakılacak olursa bu oyunda şans bizden yana değilmiş ama bir sonraki oyunda KDA oranını yükseltmenin tamamen sizin elinizde olduğunu unutmayın.

League of Legends değil de Counter Strike: Global Offensive oynuyorsanız CS: GO’da hızlı level atlama yöntemlerine de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version