Katlanabilir Windows Cihazları İçin Hazır Mısınız ?

Microsoft, Windows’u katlanabilir aygıtlarda çalışacak şekilde uyarlamaya çalışıyor. Microsoft’un planlarına aşina olan kaynaklar; yazılım üreticisinin katlanabilir cihazları ve çift ekranlı donanımı hem Windows hem de Surface için büyük bir yatırım alanı haline getirdiğini söylüyor.

Katlanabilir Windows İçin Geri Sayım Başlıyor

Tüm bu yatırımlar; katlanabilir ekranlarda ve çift ekranlı aygıtlarda çalışmak üzere, Windows’un ve onun birçok yerleşik uygulamasının uyarlanmasını içerir. Microsoft; kod adı Andromeda olan çift ekranlı kendi donanımını deniyorken şirket önümüzdeki birkaç yıl boyunca, denemeye hazır olmak için Intel ve diğer OEM’lerle de çalışıyor.


PC üreticileri; 5 yıldan daha uzun bir süre önce Windows 8 için 2’si 1 arada aygıtlar geliştirdiler ve önümüzdeki yıllarda Windows için; çift ekranlı ve katlanabilir aygıtlarla ilgili benzer bir çaba görmeyi bekliyoruz.

Bu çalışmanın çoğu; Microsoft’un Composable Shell (C-Shell) ve bugün Windows 10’un birçok bölümüne güç veren mevcut Windows Shell’in daha modüler bir sürümü olan Windows Core OS ile ilgilidir.

Microsoft’un gizli Windows Core işletim sistemi çalışmalarının yalnızca şu ana kadar Surface Hub 2 gibi cihazlarda göründüğünü fark ettik. Ancak HoloLens 2 gibi donanımlar da bu yeni modüler windows sürümünün nasıl olacağının daha fazlasını ortaya çıkarmaya başlayacak.

Çift ekranlı ve katlanabilir cihazlar da İntel ile sınırlı kalmayacak. ARM ile çalışan yongaları içeren PC üreticilerinin bir dizi cihaz göstermesini bekliyoruz.

Microsoft; çift ekranlı ve katlanabilir cihaz pazarında zorlu rekabetle karşı karşıya kalacak.

Exit mobile version