Katlanabilir Huawei Mate X modelinin tüm detayları belli oldu!

Katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold’u geçtiğimiz gün tanıtan Samsung’un ardından, bu sefer piyasanın ikinci katlanabilir telefonu da Huawei tarafından resmi olarak tanıtıldı.

Huawei Mate X’in Galaxy Fold’tan en büyük farkı ekranının dışa doğru katlanması. Telefon katlı durumdayken ön ve arka yüzünde de ekran yer alıyor olmasından dolayı Huawei Mate X’in Galaxy Fold’a göre biraz daha korunmasız bir yapıda olduğu söylenebilir.

Huawei Mate X modelinin detayları ve satış fiyatı

Katlıyken 6.6 inç, açılınca da 8 inçlik bir ekrana sahip olabilen yeni Huawei Mate X, yepyeni bir arayüzle ve 5G desteğiyle geliyor. Cihaz katlıyken 17 milimetrelik bir kalınlığa sahip. Telefonu açtığınızda ise bu kalınlık tam 5.4 milimetreye düşüyor.

Hem bir telefon hemde tablet olarak kullanabilen Huawei Mate X, esnek bir OLED panele ve 4500 mili amperlik yüksek kapasiteli bir bataryaya ev sahipliği yapıyor. Telefonun güç düğmesi üzerinde ise entegre bir parmak izi okuyucu bulunuyor.

7 nm Kirin 980 işlemciyle çalışan katlanabilir telefon, üzerinde 4 adet 5G anteni bulunduruyor. Bu sayede cihaz üzerinden gerçekleştirilecek olan indirme işlemleri oldukça yüksek hızlarda yapılıyor.

8 GB Ram’e ve 512 GB’lık bir dahili depolama alanına sahip olan yeni Huawei Mate X’in üzerinde üçlü bir Leica kamera sistemi bulunuyor. 2019 yılının ortalarında piyasaya sürülecek olan telefon, 2299 Euro’luk astronomik bir fiyat etiketine sahip olacak.

 

Exit mobile version