Kasabada Geçen Korku Filmleri

Kasabada geçen korku filmleri izlemek isteyen fakat ne izleyeceğinize karar veremeyenler, bu listedekilerle başlayabilirsiniz.

Kasabada Geçen Korku Filmleri

İyi bir korku filmi çok çeşitli unsurlardan oluşur. Seyircinin bağ kurabileceği karakterler, ilgi çekecek nesneler içermelidir ama en önemlisi, içine sürükleyen bir mekâna sahip olmalıdır. Kasabada geçen korku filmleri arasında özellikle gece çekimlerinde bunu başaran çok sayıda yapım mevcuttur.

Hiçbir şeyin olmadığı bu ortamlarda geçen filmler, izleyicilerin içinde daha büyük bir karanlığın oluşmasına neden oluyor. Seyirci derin nefes alıp verirken tehlikenin nereden geleceğini bilememenin huzursuzluğu ile daha da geriliyor.

Siz de eğer söz konusu yapımları izlemekten keyif alıyorsanız sizin için hazırladığımız listeye göz atmak isteyebilirsiniz.

Kasabada Geçen Korku Filmleri Neler?

Bir kasabada geçen korku filmi arayışındaysanız yukarıdaki filmlerle başlayabilirsiniz. Bu filmlerin ne zaman çıktığını, süresini, yönetmenini, oyuncularını ve daha fazlasını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

O (It)

Film, Maine’in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu merkezine alıyor. Stephen King’in aynı isimli romanından uyarlandı. Bu kasaba, King’in birçok romanında da geçiyor fakat hiçbir zaman O filmindeki gibi rahatsız edici hissettirmedi. Pennywise, kasabanın bu kadar korkutucu olmasına katkı sağlasa da kendinin de zaten başlı başına ürkütücü bir atmosferi bulunuyor.

The Texas Chain Saw Massacre

The Texas Chain Saw Massacre muhtemelen şimdiye kadarki en korkunç kasabalarından birinde geçiyor. Film, terk edilmiş gibi görünen bir konak keşfeden 5 arkadaşa odaklanıyor fakat ilerleyen süreçte hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

A Nightmare on Elm Street

Bir dönemin en korkutucu filmlerinden biri olan A Nightmare on Elm Street’teki kasaba, korku filmi tarihinin en bilinen kasabaları arasında yer alıyor. Bu gerçek bir yer olsaydı muhtemelen kimse buranın yakınlarında uyumak istemezdi.

Exit mobile version