Karda, Çamurda Engel Tanımayan Offroad Araçlar

Zorlu yolları keyfe dönüştüren en iddialı offroad araçlarını bir araya getirdik. Gelin bu araçlara birlikte göz atalım.

Offroad araç pazarı uzun süredir patlama halinde. Kullanıcılar yüksek hızlı heyecanlar peşinde ve bunu en zorlu yol ve hava koşullarında bile sorunsuz gerçekleştirmek istiyorlar. Macera ile özdeş offroad araçlar, şüphesiz bir dizi kamyon ve SUV ile apayrı bir tasarın faktörü vadederken bizler de zorlu yolları keyfe dönüştüren en iddialı offroad araçları bir araya getirdik. Gelin Ford, Land Rover, Jeep, Mercedes gibi lider şirketlerin birbirinden çarpıcı offroad modellerine yakından bakalım…

2023 Ford Bronco

Yeni Ford Bronco, 2020’deki ilk çıkışının üzerine çok şey ekledi. Kullanması keyifli ve yetenekleri ile göz dolduran bu sıra dışı araç donanım tarafındaki gücünü de konuşturmayı biliyor.

2023 Jeep Wrangler

Wrangler, onlarca yıldır dünyanın birçok ülkesinde vazgeçilmez arazi aracı oldu. Neden mi? Açıkça söylemek gerekir ki Jeep’in en popüler modeli olmasının bir nedeni var; çünkü kutusundan çıkar çıkmaz çok şey yapabilir ve engel tanımaksızın hemen her yere gidebilir durumda. Güçlü motoru ve göz dolduran tasarımı da cabası.

2023 Land Rover Defender

Türkiye’de yollarda zaman zaman karşılaştığınız yeni Land Rover Defender, Wrangler kadar efsanevi ve bunun iyi bir nedeni var: Off-road tutkunlarının sevdiği basit bir tasarımla ortalıkta dolaşıyordu, ancak 2023 modeli, teknoloji ve tasarımda orijinaline göre büyük bir sıçrama sundu. Muhteşem detayları ile gerçek bir stil ikonu. Üstelik yüksek derecede yetenekli.

2022 Mercedes-Benz G-Serisi

Arazi aracı DNA‘sı; simgesel, sağlam ve neredeyse ölümsüz. Öyle parçalar tasarladılar ki, bu parçalar görevlerini günümüze kadar aynen yerine getirmeye devam ediyor. Bunlar nesiller geçtikçe tamamen kendilerine özgü bir karakter oluşturan yapı parçaları olmuştur.

Land Rover’lar kadar güzel görünmese de onun bambaşka bir havası var bu aracın. Halihazırdaki son Mercedes-Benz G-Serisi modeli, Wrangler’dan iki katın üzerinde daha pahalı ama çoğu hayranına göre ‘fark etmiyor.’

Bu süper-pahalı araçta arazi yetenekleri tartışılmaz. Her zeminde olağanüstü; 3 kilitleme diferansiyeli ile bir G-Wagen’de gidemeyeceğiniz çok az yer var. Ayrıca Wrangler gibi G-Wagen de gerçek bir simge. Türkiye’deki fiyatlarının 8,2 milyon TL’den başladığını da belirtelim.

Öne Çıkan Konfor Özellikleri:

2023 Toyota Tacoma TRD Pro

En yeni Tacoma TRD Pro, kontrol kolları ve Fox Racing şokları ile yenilenmiş bir süspansiyon da dahil olmak üzere temel kamyonu üzerinde bir dizi yükseltme alıyor. Metal bir koruma levhasının yanı sıra daha iyi açılara da sahip.

2023 Chevrolet Colorado ZR2

Ön ve arka kilitleme diferansiyelleri ve bir dizi Multimatic’in inanılmaz spool valf amortisörleri sayesinde, Colorado ZR2 arazide inanılmaz derecede yetenekli. Yine de, en iyisini yapmak için ne yaptığınızı bilmelisiniz.

2023 Ford Ranger Raptor

Normal Ranger ve Ranger Tremor, arazi sürüşlerinde oldukça iyi, ancak gerçekten bir yere hızlı gitmek istiyorsanız, Ranger Raptor’u denemelisiniz. Daha büyük F-150 Raptor’da bulacağınız yükseltmelerin çoğuyla birlikte 2023 modeli ses getirmeye devam ediyor.

2022 Ram 1500 TRX

Ram 1500 TRX, esasen kamyonet formunda bir Dodge Hellcat. Gülünç 702 beygirlik aktarma organlarına ek olarak, büyük sıçramalar yapmak için mükemmel olan bir dizi araziye hazır uyarlanabilir Bilstein da var. Farklılık özünde var.

2023 Range Rover

Gezegende Range Rover kadar ‘çekici, süper-lüks ve ciddi’ bir araç yok. O kadar sofistike ki. Tasarımsal detayları 10 yıllar öncesinden gelen bir dizi ‘çizginin’ olabilecek en fütüristik şekilde güncellenmesi adeta.

Tabii ki ona sahip olan az sayıda kişi aracını gerçekten yoldan çıkarıyor, açıkçası o kadar pahalı ki kullanıcısına ‘dikkatli olmalısın’ öğüdüyle birlikte geliyor. Gevşek yüzeylerde, kentsel alanlarda çok iyi olmasa da iyi araçlar. Herkes için olağanüstü bir yolculuk deneyimi sunmak üzere kullanılan en kaliteli malzemelerle gelen bu model, diğer Range Rover’lar arasında tek kelimeyle muhteşem.

2023 Jeep Gladiator

Wrangler ile aynı yüze ve aynı genel stile sahip olabilir, ancak Gladiator’ın onu pikap olmayan kardeşinden ayıran bazı ciddi artıları var. Süspansiyon, çekiş için güçlendirildi ve dingil mesafesi de daha uzun. Herhangi bir arazi parkurunu sorunsuz bir şekilde idare edebilen ender araçlar arasında.

2023 Ariel Nomad

Pek aşina olunan bir modle değil, Aslında bir kamyon ya da SUV değil. Bazıları onu gerçek bir araç olarak bile görmüyor… Ancak Ariel Nomad, bir arazi ortamında kesinlikle kendi kendini olabilecek en iyi şekilde idare edebilir. Dolgun lastikler, uzun mesafeli süspansiyon ve tüp çerçeveli tam gövde kafesi, ona attığınız hemen hemen her şeyin üstesinden kolayca gelebileceği anlamına geliyor.

Land Rover Discovery

Listedeki 3. ve son Land Rover modelinde de tasarım muazzam. Yekpara gövdesi selefinden biraz farklı ama şüphesiz en önemli artısı sahip olduğu akıllı arazi sistemi. Bu sistem sayesinde yollarda çok daha iyi ve akıcı bir deneyim vadediyor.

Subaru Outback

İnanması güç seviyede yerden yükseklik, yamrulu tekerlekler ve kilitli diferansiyeli yok, ancak yine de arazide şaşırtıcı derecede kullanışlı. Çoğu otoriteye göre hafif yollar için mükemmel.

Exit mobile version