Karbondioksit ve Isınma Arasındaki Denge Ağaçlar İçin Çok Önemli

Ağaçlara odaklanmış bir iklim değişikliği bilmecesi var. Bilimsel çevrelerdeki tartışma şu şekilde. Bitkiler fotosentez için karbondioksite ihtiyaç duyarlar ve havadaki daha fazla CO2 onlara bir destek verebilir.

Ancak yükselen karbondioksit seviyeleri aynı zamanda küresel ısınmaya da neden oluyor ve yükselen sıcaklıklar su azalmasına neden olabilir. Bitki büyümesini sınırlayabilir ve ayrılma riskini artırabilir. Karbondioksit seviyeleri yükselmeye devam ederken ve Dünya’nın sıcaklıkları ısınmaya devam ettikçe, bu etki ortadan kalkacak mı?

İklim değişikliği bilmecesi sonunda çözüldü

İklim bilimcileri için en önemli soru bu. Ağaçlar, büyüdükçe havadaki karbondioksiti emerek iklim değişikliğinin etkisini yavaşlatıyor. Ormanlar strese girerse veya ölmeye başlarsa, daha az karbon çıkarırlar hatta atmosfere geri dökülmesini gönderir potansiyel olarak küresel ısınmayı hızlandırır.

Şimdi yeni araştırmalar bazı boşlukların doldurulmasına yardımcı olabilir. Bir çalışma, bu hafta yayınlanan Ulusal Bilimler Akademisi Tutanakları ne kadar ısınma olursa o kadar çok CO2 gerektiğini gösteriyor. Bu da demek oluyor ki, sıcaklık artması aynı oranda ağaçların oksijen üretmesini sağlamıyor.

Exit mobile version