Karbondioksit Emisyonunu Azaltabilecek Boya Üretildi

Gerçekleştirilen uçuşlardan kaynaklanan karbondioksit emisyonunu büyük ölçüde azaltabilecek yeni bir boya üretildi.

Karbondioksit Emisyonunu Azaltabilecek Boya Üretildi

Boya, uçak gibi oldukça büyük bir şey ortaya koyarken üzerinde uzun uzun durulması gereken bileşenlerden biri görünmeyebilir ama zannedilenden çok daha büyük bir önemi bulunuyor.

Kobe Üniversitesinden Fujii Minoru ve Sugimoto Hiroshi, neredeyse görünmez olan nano küreler keşfetti. Yapılan araştırmaya göre parçacıklar çok büyük ve etkili saçılma sayesinde ışığı yansıtabiliyor.

Karbondioksit Emisyonunu Önemli Ölçüde Azaltabilir

Fast Company tarafından aktarılan bilgilere göre bu araştırmadan elde edilen sonuçlar, boyanın getireceği ağırlığın sadece yüzde 10’unu eklerken bir yüzeyi canlı renklerle kaplamak anlamına gelebilir.

Bu ağırlık miktarındaki önemli düşüş, maliyet ve karbondioksit emisyonu gibi faktörler üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Daha basit bir ifadeyle, bir uçağın ağırlığı arttıkça daha fazla yakıt kullanması gerekir ki bu da uçuşlar için yakılan yakıt miktarını arttırır. Bununla bağlantılı olarak da harcanan para miktarı ile müşterilerden alınan ücret miktarında artış olur.

Minoru ve Hiroshi’nin araştırması, tonları korumak için pigmentten ziyade yapısal renge odaklanıyor. İlk renk, insan gözünün algıladığı dalga boylarını yansıtırken dalga boylarını emiyor. Diğeri ise ışığın tutarlı saçılma yoluyla rengi ortaya çıkaran parlak renkleri gösteriyor.

Exit mobile version