Karadul Örümceği Nerede Yaşar, Zehri Öldürür mü?

Karadul örümceği nerede yaşar, zehri insanlar için ölümcül müdür, genel özellikleri nelerden oluşmaktadır? İşte soruların yanıtı!

Karadul örümceği özellikleri nelerdir, zehri insanı öldürür mü, genellikle nerede yaşar gibi soruların yanıtını merak ediyorsanız yazının devamında söz konusu örümcek ile ilgili oldukça ayrıntılı şekilde bilgilenebilirsiniz.

Karadul Örümceği Özellikleri Neler?

Karadul Örümceği - 1

Karadul Örümceği Nerede Yaşar, Zehri Ölümcül mü?

Karadul örümceği Kuzey Amerika, Güney Amerika, Güney Avrupa ve Güney Asya gibi daha çok ılıman bölgelerde görülür. Bu örümceklerin yuvası büyük bir çoğunlukla insanların yaşadığı alanlarda bulunur. Ağlarını genellikle karanlık köşelerde örerler.

Birçok örümcek gibi karadul da ağına takılan diğer örümcekleri yer. Dişi karadul, eşini yer mi gibi sorular da oldukça sık yöneltilen sorular arasındadır. Buna tek kelime ile cevap vermek gerekirse bu hayır olacaktır. Dişi karadullar zannedilenin aksine eşlerini her zaman yemezler. Çoğu erkek örümcek, türünün devamı için hayatta kalır.

Av, karadulun ağına takıldığında zehirli bir ısırıkla felç bırakılır. Hareket etmeyi bıraktıktan sonra örümcek tarafından taşınmaya başlanır. Dişi karadullar, erkek örümceklere kıyasla daha büyüktür. Bu da onların ısırıklarını insanlar için daha tehlikeli hale getirmektedir.

Karadul zehri her ne kadar güçlü ve acı verici olsa da çoğunlukla çok küçük ve çok büyük kişiler için yüksek risk oluşturur. Yine de bu örümceğin ısırığı çok nadiren ölümle sonuçlanır. Neyse ki karadul örümceği için geliştirilen panzehir bulunmaktadır.

Isırık sonrasında görülen semptomlar da oldukça uzun sürelidir. Bu belirtiler 1 ya da 2 saat içinde kendini göstermeye başlar. En yaygın belirtiler arasında baş dönmesi, mide bulantısı ve terleme yer alır. Durumun ciddiyetine bağlı olarak belirtiler de ağırlaşabilmektedir.

Karadullar, yaz aylarının bunaltıcı sıcağında kendini daha çok gösterme eğilimindedir. Bu, örümceklerin çiftleşmeye çalıştığı dönem olmasından kaynaklıdır. Bu nedenle onlardan özellikle yaz aylarında uzak durulmalıdır.

Exit mobile version