Kanser Hücreleri Hangi İlaçlarla Tedavi Edilebilir? Yeni Yöntem Denenecek!

yapay zeka insan zekasına

Bilim insanları kanser hücreleri ile ilgili yeni tedavi yöntemleri denemek istiyor. Ancak bu yeni yöntem daha önceki hiçbir yönteme benzemeyecek. İşte bu yeni tedavi yöntemi ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Uzun bir süredir kanserli hücreler hakkında çok kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Özellikle de yeni ilaç tedavilerinin uygulanmak istenmesi bu çalışmaları çok daha kapsamlı hale getiriyor. Stanford Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar sonucunda, bu hücre türleri ile ilgili yeni bazı bulgular ortaya çıktı. Özellikle de veri madenciliğinin bu konuda büyük bir öneme sahip olduğu ortaya çıktı.

Kanser hücreleri yeni ilaçlarla tedavi edilebilir

Kanserli dokuyu tamir etmek için öncelikli olarak yeni ilaçların bulunması gerekiyor. Bu ilaçları bulmak ise, daha çok yeni çalışmaların birikmesi ile mümkün. 

Diyelim ki bununla ilgili 50 farklı çalışma yapıldı. İlaç çalışmalarının 50’sinde de yanılırsanız durum değişmez. Bu çalışmaları herhangi bir yerde biriktirmeyi başarırsanız kısa süre içerisinde yeni ilaç türleri elde etmeniz çok kolaylaşır.

Bilim insanları veri madenciliği yöntemi ile bunun mümkün olduğunu düşünüyor. Böylece kanserli hücrelere oldukça farklı ilaç tedavileri uygulanabilir. Sizce bu yöntemin ne tür avantajları olabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version