Kameraya Bağlanılamıyor Hatası ve Çözümü

Kameraya bağlanılamıyor hatası mı alıyorsunuz? Bu rehberdeki yöntemlerle kameranızı kullanmaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Kameraya Bağlanılamıyor Hatası ve Çözümü

Kameraya bağlanılamıyor hatası, Android kullanıcılarının önemli bir kısmının karşılaştığı sorunlardan biridir. Sorunun en can sıkıcı kısmı ise kaynağını bulmanın pek kolay olmamasıdır. Sorun yazılımdan ya da donanımdan kaynaklı olabilir ki bu da sorunu çözme aşamasında birden fazla çözüm yolunu uygulamanız gerektiği anlamına geliyor.

Kullanıcılar bu hata ile genellikle fotoğraf çekmek üzere kamera uygulamasını açmaya çalışırken karşılaşıyor. Kullanıcıların önüne önce bomboş bir ekran çıkıyor. Daha sonra da kameraya bağlanılamadığını gösteren bir hata mesajı çıkıyor.

Sorundan bir an önce kurtulmak istiyorsanız sorunu ortadan kaldırmak için aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulamaya başlayabilirsiniz.

Kameraya Bağlanılamıyor Hatası İçin Çözüm Yolları

Kameranızı tekrardan kullanabilmek için bu çözüm yollarına başvurabilirsiniz. Bu yöntemler ile ilgili ayrıntılı bilgilere ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Telefonu Yeniden Başlatma

Bazı Android kullanıcılarının geri bildirimine göre akıllı telefonu yeniden başlatmaktan sonra sorun düzelebiliyor. Kameranız eğer bu sebepten ötürü çalışmıyorsa öncelikle cihazınızı kapatıp yeniden açabilirsiniz.

Cihazı Güvenli Modda Açma

Güvenli mod, kullanıcının daha sonra yüklemiş olduğu tüm uygulamaları devre dışı bırakır ve telefonun birlikte gelen hizmet ve uygulamalarla birlikte açılmasını sağlar.

Bu, kameranın üçüncü taraf bir uygulama yüzünden mi çalışmadığına dair bir soru işaretiniz varsa mevcut uygulamaları tek tek kaldırıp sorunun düzelip düzelmediğini kontrol etmek ile uğraşmanızın da önüne geçer.

Üçüncü Taraf Kamera Uygulamalarını Kullanma

Telefonunuzda eğer kamera uygulamasına erişemiyorsanız mevcut kamera uygulamasının yerine üçüncü taraf kamera uygulaması yüklemeyi deneyebilirsiniz. Resmî Android uygulama mağazası olan Play Store’da çok sayıda kamera uygulaması bulunuyor. Bunlardan birini indirip kameranın çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Uygulama Ön Belleğini Temizleme

Ayarlardan uygulamalar bölümüne girin ve kamera uygulamasını bulup üzerine basın. Depolama kısmından ön belleği temizleyin. Kameranın düzelip düzelmediğini kontrol etmeden önce uygulamayı durmaya zorlayın.

Telefonu Güncelleme

Yukarıda yer alan çözüm yolları sorunu çözmenize yardımcı olmazsa mevcut bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Bunun için “Ayarlar > Sistem > Sistem Güncellemesi” yolunu takip edebilirsiniz.

Exit mobile version