Kakaotalk Nedir? Nasıl Kullanılır? Güvenli mi?

Kakaotalk nedir, nasıl kullanılır gibi sorulara yanıt mı arıyorsunuz? Bu yazıda uygulama hakkında merak edilen her şeyi cevapladık.

Kakaotalk Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sosyal medya söz konusu olduğunda zaten bilinen büyük platformlara bağlı kalmaktan daha iyi bir seçenek göremeyebilirsiniz ama bir sonraki büyük platformun ilk zamanlarında en önden yerinizi almak istemez misiniz? Kaçırma korkunuzu tetiklemek istemeyiz ama Kakaotalk nedir sorusunun cevabını öğrenmenizin zamanı gelmiş olabilir.

Bu mesajlaşma uygulamasını daha önce duymuş olsanız da olmasanız da onu biraz daha yakından ele almak isteyebilirsiniz çünkü özellikle son zamanlarda internet kullanıcıları arasında epey öne çıkmaya başladı.

Kakaotalk Nedir?

KakaoTalk veya KaTalk, Güney Kore’de popüler bir mesajlaşma uygulamasıdır. Yazılı, sesli ve görüntülü sohbet, grup sohbeti ve çok daha fazlasını sunan ücretsiz hizmettir.

Line veya WeChat’e benzemesine rağmen KakaoTalk aslında ilk olarak 2010 yılında piyasaya sürüldü. Bununla beraber sadece son yıllarda popülerlik kazanmaya başladı ve 2015 yılından bu yana dünya çapında milyonlarca yeni kullanıcı kazandı.

Uygulama, Güney Kore’nin en önemli uygulamalarından biri hâline geldi ama onu dünyanın her yerinde kullanabilirsiniz.

Onu kullanmak için sadece uygulamanın kendisine ve internet bağlantısına ihtiyacınız var. Yakın zamanda Avrupa’da kullanımı yaygınlaşan uygulamanın ünü, eğlence sektöründe bir numara olma yolunda ilerleyen Güney Kore’den çıkan yapımlara olan ilginin artması ile dünyanın dört bir yanına yayılmaya devam ediyor.

Kakaotalk Nasıl Kullanılır?

Kakaotalk Güvenli mi?

Kakaotalk’ın güvenilirliği ile ilgili endişeler, ilk olarak 2014-2015 yıllarında dönemin Cumhurbaşkanı Park Geun-hye’nin soruşturma altında olduğu, KakaoTalk’un ana şirketinin de onun sohbet geçmişini paylaşmayı kabul ettiği dönemde ortaya çıktı.

Bu durum, gizlilik endişelerinin artmasına neden oldu. Şirket de buna yanıt olarak mesajların gizli kalmasını sağlayan uçtan uca şifreleme kullanmaya başladı. Bu varsayılan olarak etkinleştirilmiş bir seçenek değildir, bu nedenle kullanıcıların uçtan uca şifrelemeyi açmaları için gizli sohbet moduna geçmeleri gerekiyor.

Exit mobile version