Japonya’da Super Nintendo World parkı açıldı

Super Nintendo World, Japonya’nın Osaka şehrinde, planlanandan aylar sonra ve herkes maskeli olacak bir şekilde açıldı. Bir yıllık salgın yaşamının ardından birçok insanın kaçmaya ihtiyacı vardır. Perşembe günü, Japonya’da binlerce kişi Mario Bros’un fantastik dünyasında bir tane buldu.

Osaka’daki Universal Studios, Japonya’da açılan bir tema parkı olan Super Nintendo World, aylarca süren gecikmeleri sona erdiriyor ve koronavirüs bir Mario Kart’ta yarışmak veya soru işareti bloklarını yumruklamak için dolaşırken insanların çok sayıda toplamak isteyecekleri önermesini test ediyor.

WhatsApp, Hindistan için hamle yaptı

SUPER NINTENDO WORLD TÜM ÖNLEMLERİ ALACAK

Yetkililer, enfeksiyonların yayılmasını önlemek için adımlar attıklarını söylediler. Parkın kapasitesi 10.000 kişi ile sınırlıdır. Konukların girişte vücut sıcaklıkları ölçülür ve maske takmalı, ellerini sık sık yıkamalı ve diğerlerinden uzak durmalıdır.

Açılış, dünyanın ya aşılar arttıkça ve virüs bastırıldıkça ya da insanların hayatın olağan zevklerinden vazgeçmekten yoruldukça, pandeminin kapalı kapılarının arkasından sürünmeye başladığının en son işaretiydi.

Japonya, rapor edilen 9.000’den az ölümle virüsün en kötü etkilerinden kurtuldu. Ancak bir aşılama kampanyası henüz başlamış değil. Bu nedenle Nintendo parkı, nüfusun bir sürü bağışıklığı düzeyine ulaşmasından önce aylarca operasyonla karşı karşıya…

Park başlangıçta Tokyo Olimpiyat Oyunları zamanında geçen yaz açılacaktı, ancak tarih Şubat ayına kadar ertelendi. (Olimpiyatlar da ertelendi.) Osaka bölgesindeki bir dizi koronavirüs vakasının yetkililerin olağanüstü hal ilan etmesine yol açması üzerine açılış tekrar ertelendi. Bu açıklama 1 Mart’ta kaldırıldı.

JAPONYA’DA OLAĞANÜSTÜ HAL KALDIRILDI

Artık Mario hayranları, parkın girişindeki tanıdık yeşil çözgü borusundan geçerek, arka planda Super Mario Bros. tema şarkısının 8 bitlik marşı olarak Ateş Piranha Bitkileri ve zıplayan mantarlar diyarına girebilirler.

Şimdilik, tek ziyaretçi zaten Japonya’da olanlar. Ülkenin sınırları aylardır yerleşik olmayanlara kapalı.

Mario serisinin yaratıcısı ve Nintendo’da bir oyun yönetmeni olan Shigeru Miyamoto, Perşembe günü açılışta karakterin kendine özgü kırmızı şapkasını takarak “Pandemi yatıştığında, umarım dünyadaki herkes gelip bizi ziyaret eder.” sözlerini söyledi.

Parkın açılışı, Japonya, Florida ve Kaliforniya’daki Universal Studios parklarının içindeki temalı bir alan olan Harry Potter’ın Büyücü Dünyası’nın tanıtımını takip ediyor. Büyük bir video oyunu franchise’ına dayanan dünyadaki ilk kalıcı cazibe merkezleri arasındadır. Super Nintendo World parkları da önümüzdeki yıllarda Singapur ve Amerika Birleşik Devletleri’nde planlanıyor.

SUPER NINTENDO WORLD PARKI GECİKTİ

Hayranlar ve oyuncular, özellikle son yıllarda oyun dünyasında yaşanan patlama göz önüne alındığında, böyle bir tema parkının geciktiğini söylediler. Küresel video oyunu satışları, geçen yıl ABD film ve spor endüstrilerinin toplamından daha fazla, yaklaşık 180 milyar dolara ulaştı. Yeni park, 2017’de piyasaya sürülen bir video oyun konsolu olan Nintendo Switch’in başarısından da yararlanıyor. Yaklaşık 80 milyon adet satıldı.

Parkı ziyaret eden Japonya merkezli oyun geliştiricisi Robert Sephazon, “Doğrudan Shigeru Miyamoto’nun hayal gücünden geldiği için, Super Mario Brothers’ın atmosferini gerçek dünyaya getiriyor” dedi.

“Biraz kaçış olsa da ve gerçekten işe yarıyor,” diye ekledi, pandemi hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmıyor, paylaşılan dokunmatik ekranların bir tehlike oluşturmamasını sağlamak için maskeler ve el dezenfektanı ile korunma yönetiminin oluşturulacağı söyleniyor.

Dev oyun alanının içinde, ziyaretçiler Princess Peach’in şatosunu keşfedebilir ve kurbağa gibi giyinmiş insanların servis ettiği dev bir mantarın içinde hamburger yiyebilirler. Cazibe merkezleri şu anda Mario merkezli, ancak bazıları tanıdık bir tasarıma sahip kilitli bir kapının sitenin bir Donkey Kong dünyasını içerecek şekilde genişleyeceğine dair bir ipucu olabileceğini düşünüyor.

Hyogo Eyaletinden 31 yaşındaki lise öğretmeni ve açılış törenine katılan Moe Ueura, “Hangi dünyada olduğumu, sanal veya gerçek, bu kadar iyi yaratıldığından anlayamadım,” dedi.

 

Taraftarlar Perşembe günü siteye koşarken, hem yurtdışında hem de Japonya’da diğerleri, Mario dünyasına kaçmadan önce biraz zaman olabileceği için üzüntülerini dile getirdi.

Twitter’da bir kişi “Covid bittiğinde Nintendo World’ü ziyaret etmek istiyorum” diye yazdı. Ama günün ne zaman olacağını merak ediyorum.

Exit mobile version