Japonya, Uzay Çöplerini İncelemek İçin İlk Uyduyu Gönderdi

Japonya, uzay çöplerini temizlemek için oldukça önemli olan ilk uyduyu başarıyla gönderdi. Şimdi ise uydu yörüngeye ulaştı.

Japonya, Uzay Çöplerini İncelemek İçin İlk Uyduyu Gönderdi

Japonya’nın gelecekte uzay çöplerini temizleme çalışmaları hakkında önemli bilgiler toplama potansiyeline sahip olan uydusu, Yeni Zelanda’da başarılı bir şekilde fırlatıldıktan sonra yörüngeye ulaştı. Uydu, Rocket Lab’a ait bir Electron roketi ile uzaya gönderildi.

Japonya’nın Uydusu Uzay Çöpleri İçin Büyük Önem Taşıyor

Yıllardan beri devam eden uzay uçuşları, Dünya’nın yörüngesinde giderek daha çok çöp birikmesine neden oldu. Dünyanın dört bir yanındaki uzay ajansları, bu sorunu ele almak için giderek daha fazla proje üzerinde çalışıyor.

Uzay çöpü sorununa yönelik çözüm geliştirmek için genellikle özel şirketlere başvuruluyor. Uzay çöpleri ile başa çıkmanın en etkili yollarından biri, onları yörüngeden çıkarmak ya da Dünya atmosferinde yanmalarını sağlamak olabilir.

ADRAS-J, mevcut büyük bir enkaz parçasını hedef alan ve konumunu belirlemek için yer tabanlı verilere dayanarak güvenli bir şekilde yaklaşmaya ve sınıflandırmaya çalışan ilk araç olacak.

Gelecek birkaç ay boyunca hedefe doğru ilerleyecek ve sonunda görüntü almak için yeterince yaklaşmaya çalışacak ve bu enkazın kaldırılıp kaldırılamayacağını belirlemek için son durum değerlendirilecek.

Exit mobile version