Mutlaka İzlenmesi Gereken Belgeseller

Herkes tarafından izlenmesi gereken belgeseller neler? Bu sorudan yola çıkarak en iyi belgesel yapımlarını sıraladık.

Herkes tarafından izlenmesi gereken belgeseller, hayatınıza siz farkında olmasanız da büyük bir katkısı dokunacak olan belgesellerden oluşuyor. Bu yapımlar, tür bakımından oldukça çeşitlilik gösteriyor. Seçenek yelpazesi doğa belgesellerinden biyografik belgesellere kadar uzanıyor.

Hemen hemen her türden belgesele yer verildiği bu listede yer alan belgesellerin gerçekten izlenmeye değer olup olmadığına ise belgesellerin açıklama kısmını okuduktan sonra karar verebilirsiniz.

İzlenmesi Gereken Belgeseller Neler?

İzlenmesi Gereken Belgeseller Neler?

1. Life, Animated

Bu belgesel, 3 yaşında otizm teşhisi konulan Owen Suskind’i anlatıyor. Suskind’in hikâyesi, izleyicilere animasyon olarak sunuluyor.

2. Sound and Fury

Sound and Fury, işitme engellilerin dünyasını onların gözünden görmenize imkân veren 1 saat 18 dakikalık bir yapımdır. Artinian ailesini merkezine alan yapımın duygusal yönden oldukça güçlü olduğunu belirtmek gerekiyor.

3. Our Planet

Our Planet, 2019 yılında yayımlanan 8 bölümlük bir belgeseldir. İnsanların çevreye olan etkisini merkezine alan belgesel, en iyi doğa belgesellerinden biridir. Öyle ki dünya çapında milyonlarca kez izlenen bir belgesel olmayı başardı.

4. Cosmos: A Spacetime Odyssey

Cosmos: A Spacetime Odyssey, 2014 yılında izleyicisinin önüne çıkmış 13 bölümlük bir belgesel dizisidir. Astrofizikçi Neil deGrasse Tyson tarafından sunulan belgesel, uzay-zamanı evrenden örneklerle anlatıyor.

5. Free Solo

Free Solo, Alex Honnold’un El Capitan kayalıklarına hiçbir yardımcı alet kullanmadan tırmanmasını işliyor. Yansıtılan görüntüler nefeslerin tutulmasına sebep olacak seviyededir. İlk olarak Honnold’un nasıl büyüdüğü anlatılıyor. Daha sonra ise o tarihî ana geçiliyor.

6. The Blue Planet

Mavi Gezegen olarak da bilinen The Blue Planet, okyanusun derinlikleri hakkında bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarıyor. Belgesel, görsellik bakımından oldukça kaliteli bir sunum yapıyor.

7. Life Story

Life Story, hayvanların renkli ve ilginç dünyasına göz atmanızı sağlayacak harika belgesellerden biridir. Bunu yaparken doğadaki yaşamın ne kadar zor olduğunu da başarılı bir şekilde gösteriyor. Belgeselin en iyi yanı da her türden hayvana yer vermesidir. Bu tür belgeselleri izlemekten hoşlanıyorsanız kaçırmamalısınız.

Netflix kullanıyorsanız Netflix’te izleyebileceğiniz belgesellere de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version