İyi bir gece uykusu için en iyi uyku izleme uygulamaları

Bazı uygulamaların size iyi bir gece uykusu satma ve bunun için para talep etme sözü vermesi kulağa hoş gelebilir. Uyku izleme için bazı ücretsiz uygulamalar aynı şeyi ve kullanıcı deneyimlerinden oldukça başarılı bir şekilde yapıyor. Bunlar uyku izleme kategorisine giren uygulamalardır. Uykunuzun şeklini izlerler, uyku kalitenizi iyileştirmek için size haberleri sağlarlar. Sabahları pürüzsüz bir uyanış deneyimine rehberlik ederler. Hatta uykunuzu nasıl iyileştireceğiniz hakkında size bir iki şey öğretirler.

Bazı popüler uyku izleme uygulamalarını test ettik ve sizin için piyasadaki en iyisini seçtik. Bu uygulamalar, tıbbi bir uyku çalışmasının yerini tutmaz. Ancak uyku düzeninizdeki eğilimleri belirlemenize ve bir uzmana danışmanız gerekip gerekmediğine karar vermenize yardımcı olur.

En iyi uyku izleme uygulamalarını nasıl seçtik?

Uyku analizinin doğruluğu: Analizdeki karşılaştırmalı doğruluk, en iyi uygulamalarımızı kısa listeye aldığımız temel kriterdi. Test ettiğimiz diğer uygulamaların çoğu, uyku analizinde vaat edilen kaliteyi sağlayamadı.

Uyku izleme yöntemi: Seçtiğimiz uygulamalar, uykunuzu takip edebilmeniz için size birden fazla yol sunarak uykunuzun hangi yönlerinin izlendiğini daha fazla kontrol etmenizi sağlar.

Çapraz platform uyumluluğu: Geçiş yapmanız durumunda deneyiminizi kolaylaştırmak için uygulamaların hem Android hem de iOS’ta kullanılabilir olmasını sağladık.

Uygulamaları nasıl test ettik?

Cihaz bileğinize takıldığı için uyku izlemenin uygun olduğu bir akıllı bant veya saatin aksine, akıllı telefonlardaki uyku izleme uygulamaları yalnızca telefonu yanınıza koyarak kullanılabilir. Uygulama uykunuzu takip etmek için bir ivme ölçer kullanıyorsa, telefonun yastığınızın altına yerleştirilmesi gerekir. Test ettiğimiz uygulamalarda mikrofon seçeneği de bulunduğundan, denemelerimizde bu yöntemi kullandık. Uykuyu izlemek için mikrofonlar kullanıldığında, telefonun yatağınızın yanına, mikrofon vücudunuza daha yakın olacak şekilde yerleştirilmesi gerekir. Böylece mikrofon tarafından alınan sesiniz analiz edilerek uyku düzeniniz doğru bir şekilde izlenebilir.

Bir uyarı: Çoğu uygulama, telefon boşalması nedeniyle cevapsız alarmları önlemek için, uyurken telefonunuzu şarj etmenizi ister. Telefonun bütün gece yüzünüzün yanında olmasının sağlık risklerinden endişe ediyorsanız Uçak moduna geçmeyi düşünebilirsiniz.

SLEEP CYCLE

Sleep Cycle bizim en iyi seçimimizdir. Bir uyku analizi ve akıllı çalar saat uygulamasıdır. Sleep Cycle ile en şaşırtıcı bulduğumuz şey, bugünlerde pek çok uygulamanın aksine, aslında kullanıcıyı gizlilik politikasını ve hüküm ve koşulları okumaya teşvik etmesidir.

Uykunuz, seçiminize göre bir mikrofon veya ivme ölçer kullanılarak algılanır. Uygulamanın önerdiği seçenek olan mikrofon için telefonun başucu masanıza yerleştirilmesi gerekiyor. Uygulama, hareketlerinizi analiz eder ve uyurken horlamanızı izler. İvmeölçer seçeneğini tercih ettiyseniz, telefonun başınızın yakınına yatağın üzerine veya yastığınızın altına yerleştirilmesi gerekecektir. Olası sağlık risklerini göz önünde bulundurarak bunu önermiyoruz.

“Horlama algılama” seçeneğini kullanıp kullanmamayı seçebilir ve ayrıca horlama algılama özelliğinin etkinleştirilmesini istediğiniz süre üzerinde kontrole sahip olursunuz. “Yerleşim hatırlatıcıları” adlı görsel kılavuzlar, uygulamayı doğru kullanmak için telefonu doğru şekilde konumlandırmanız gerektiğini hatırlatır.

Sleep Cycle, uyanmak için belirli bir zaman ayarlamak yerine, ‘Uyanma aşaması’ adı verilen özellik ile uyanmak için bir süre belirlemenizi önerir. Bu özellik, uyanmaya hazırlanmak için 10 dakikadan maksimum 45 dakikaya kadar bir zaman aralığı sağlar. Erteleme seçeneği de beğeninize göre özelleştirilebilir. Uygulama, “uyanma zamanınıza kadar dinamik olarak tempolu anlar sağlayan” “Akıllı” seçeneğini önerirken, “Normal” seçeneğiyle her bir erteleme arasında ihtiyacınız olan zaman aralığını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca alarmla birlikte ‘Titreşim’ seçeneğinin ayarlanıp ayarlanmayacağını da seçebilirsiniz.

‘Uyku okulu’, uyku hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için Sleep Cycle tarafından sunulan ücretsiz bir eğitim programıdır. Uyku grafikleri ve analizi olan ‘Journal’ özelliği ücretsiz sürümde bulunurken, uyku verilerinizle ilgili ayrıntılı istatistikler premium sürümde mevcuttur.

Sleep Cycle ayrıca iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olacak uyku seslerine sahiptir. Sleep Cycle’da mevcut olan ücretsiz sesler Sıcak esinti, Orman glade, Sabah sisi ve Gündoğumu’dır. Daha fazla seçenek veya kendi müziğinizi eklemek için premium sürüme yükseltmeniz gerekecek.

7 günlük ücretsiz denemenin ardından, Sleep Cycle’ın premium sürümü size yıllık 185 TL’ye mal olacak. “Çevrimiçi yedekleme”, “Uyku notları”, “Uyandırma modu” ve “Hava Durumu” gibi seçenekler yalnızca premium sürümde mevcuttur. Sleep Cycle, Google Fit ile de senkronize edilebilir.

ANDROID’E İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

iOS’A İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

SLEEPSCORE

SleepScore ikinci seçimimiz. Uyku ile ilgili verilerinizi toplamak için ilk onayınızı aldıktan sonra, SleepScore adınız, doğum tarihiniz ve cinsiyetiniz gibi birkaç temel ayrıntı daha ister. ‘Kolayca uykuya dalma’, ‘daha uzun süre uykuda kalma’, ‘horlama ve gıcırdatma’ gibi sunulan beş farklı seçenekten uykunuzun hangi alanında iyileşme görmek istediğinizi seçebilirsiniz. Özellikle neye odaklanmanız gerektiğinden emin olun, ‘Bulmak için takip edeceğim’ seçeneğine basmanız yeterli.

Adından da anlaşılacağı gibi, SleepScore uykunuzu 1-100 arasında derecelendirir. Yaşınız için gereken ortalama ideal uyku puanının ne olduğunu size söyler. SleepScore’un uyku takipçisi, uykunun her aşamasında ne kadar kaldığınızı gösterir. Ayrıca, her bir bölümün ne anlama geldiğini de özetlemektedir. Hafif Uyku, rahatsız edilmenin en kolay olduğu zamandır. Derin Uyku vücudunuzun iyileştiği zamandır ve REM uykusu, beyninizin gün içindeki anılarınızı işlediği zamandır. Uykunuzun her aşaması ayrı ayrı puanlanır.

SleepScore, uykunuzu izlemek için ses dalgalarını kullanan patentli bir sonar teknolojisi kullanır. Şu an itibariyle, sonar teknolojisi tüm iOS ve Android sürümlerinde desteklenmemektedir. Yalnızca iPhone 6 ve üstü ile çalışır. Sonar teknolojisini destekleyen Android cihazlar Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S8, S8 +, S9, S9 +, Note 8, Note 9 ve Google Pixel 2 XL’dir. Sonar teknolojisinin uykunuzun izlendiği kaliteyi artırdığı söyleniyor. Gelişmiş sonar teknolojisi, yetişkin insan işitme seviyesinin üzerinde olduğu bilinen ses frekanslarında kullanılır. Ancak evcil hayvanlarınız tarafından duyulabilir. Uygulamanın yapımcıları, ‘kapsamlı testlerinin bunun evcil hayvanlar için devam eden bir endişe olmadığını gösterdiğini’ iddia ediyor.

SleepScore ayrıca Akıllı Alarmı seçtiğiniz bir erteleme penceresi ile ayarlamanıza olanak tanır. SleepScore, sezgisel tasarımı nedeniyle uygulama mağazasındaki diğer uygulamalardan farklıydı. Ayrıntılı veri ve analiz gibi özellikler ve nasıl daha iyi uyuyacağınıza dair öneriler için uygulamanın premium sürümüne abone olmanız gerekir. Premium sürüm aylık 5,99 dolar veya yıllık 49,99 dolardır.

ANDROID’E İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

iOS’A İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Exit mobile version