İthalatçı Garantili Ne Demek? Güvenli mi?

İthalatçı garantili ne demek sorusunun cevabını mı merak ediyorsunuz? İthalatçı garantisine dair her şeyi açıklıyoruz.

İthalatçı Garantili Ne Demek?

İnternetten çok sık alışveriş yapıyorsanız muhtemelen ithalatçı garantili ne demek gibi sorular kafanıza takılmıştır. Hiç kimse güvenli olmayan bir yerden ürün satın almak istemez. Bu nedenle söz konusu ibareleri görmeniz üzerine kafanızda birtakım soru işaretleri oluşabilir.

Bu soru işaretlerinizin olması son derece normaldir ama bu ibareler size ürünün güvenli olmadığını düşündürmesin. İthalatçı garantisi hakkında bilgilendikçe durum daha açık bir şekilde anlaşılacaktır.

İthalatçı Garantili Ne Demek?

İthalatçı garantili, ithalat işi ile uğraşan şirketlerin resmî şirket ile yaptığı anlaşma ile getirdiği ürünler için vadettiği garantidir. Bir ürünün üretimi eğer Türkiye’de yapılmıyor, yurt dışından ithal ediliyor ise burada aracı bir şirket vardır. Bu şirket, ürünü piyasaya süren kişi ile anlaşmalıdır.

Anlaşma sağlanan şirket büyük de olabilir, küçük de olabilir ancak ithalatçı garantisi uygulanan ürünlerin arkasında genelde büyük isimler yer alır.

Örnek üzerinden hareket etmek gerekirse aracı bir şirketin 1000 adet iPhone 14 Pro Max getirdiğini varsayalım. Bu şirket, ürünleri kaydettirip satışına başlıyor. Kullanıcılar bir sorun yaşaması hâlinde ise karşısında muhatap olarak bu şirketleri görüyor. Bir diğer deyişle ürünü üreten şirketin yetkili servisten değil, ürünü ithal eden kişinin sunduğu hizmetten yararlanılıyor.

İthalatçı Garantili Ürünler Güvenli mi?

İthalatçı garantisi olan bir ürünü satın almanın güvenli olup olmadığı konusunda kesin bir ifade kullanmak oldukça zordur çünkü burada tek bir şirket söz konusu değildir.

Bu nedenle ithalatçı garantili ürün satın alırken öncelikle ürünü ithal eden şirket hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu şirket ile ilgili bilgilenmek için forumlarda ve sosyal medyada kullanıcı yorumlarını inceleyebilir, şirketle çalışan ya da şirketin sunduğu ürünü satın alan kişilerin olumlu ya da olumsuz geri bildirimlerini inceleyebilirsiniz.

Kullanıcı yorumlarını incelemek atlanmaması gereken adımlardan biridir çünkü garantiyi sunan bir şirketin ürünle ilgili herhangi bir sorun yaşanması hâlinde kullanıcıya yardımcı olmakta ne kadar başarılı olduğu en güvenli şekilde sadece kullanıcılardan öğrenilebilir.

Tüketicilerin yorumlarını incelerken de çok dikkatli olmanız gerektiğini unutmayın. Bütün yorumların olumlu olması gibi şüphe uyandıran durumlarda başka platformlara yönelin ve buradaki kullanıcıların yorumlarına göz atın.

Exit mobile version