İsviçre Asgari Ücreti Belli Oldu: Tam 33.800 TL

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden bir tanesi olarak bilinen İsviçre, asgari ücreti ile de şaşırtıyor. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar.

Geçtiğimiz günlerde İsviçre son derece önemli bir referandum yaptı. Bu referanduma göre halk asgari ücreti belirledi. Normal şartlarda asgari ücret uygulaması İsviçre’de bulunmuyor. Ancak yeni düzenleme ile birlikte asgari bir ücretlendirme belirlendi. Böylece kimsenin ülke içinde az da olsa zorluk çekmemesi amaçlandı.

İsviçre asgari ücreti yüksek ev kiralarından

Dünyanın en yüksek asgari ücret oylamasında halk referanduma katıldı. Referandum sonucunda yüzde 57,8 oranında, yeni asgari ücrete evet denildi ve böylece asgari ücret onaylanmış oldu. Buna göre en alt gelir grubundakiler aylık 33.800 TL alabilecek.

İsviçre Asgari Ücreti

Haftalık 40 saat çalışma baz alındığında ortaya bu rakamlar çıkıyor ve halk için yeterli olduğu düşünülüyor. Böyle uygulamanın yürürlüğe girmesinin en büyük nedeni ise yüksek kiralar. Cenevre kantonunda 2 odalı ortalama bir daire 3 bin İsviçre Frangı seviyesinde.

Yeni yasa ile birlikte, İsviçre Dünyanın en yüksek asgari ücretine sahip ülkesi konumuna yükseldi. Peki siz bu asgari ücretler hakkında ne düşünüyorsunuz. Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version