En İyi İşlemci (CPU) Sıcaklığı Ölçme Programları

En iyi işlemci (CPU) sıcaklığı ölçme programları neler? İşte işlemci sıcaklığına gerçek zamanlı olarak bakabilmenizi sağlayan uygulamalar!

En iyi işlemci (CPU) sıcaklığı ölçme programları, bilgisayarınızdaki donanıma dair detaylı bilgiye erişmenizi mümkün hale getirir. Kullandığınız bilgisayarın en önemli parçalarından bir tanesi olan işlemci hakkında önemli bilgileri görüntüleyebilmenizi sağlayan programlar için aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz.

Aşağıda yer alan liste, herhangi bir sıralama faktörüne bağlı kalınarak hazırlanmamıştır. Programların sırası rastgele olarak ayarlanmıştır. Programlar sayesinde işlemcinin sıcaklığına gerçek zamanlı olarak bakabilirsiniz.

İşlemci (CPU) Sıcaklığı Ölçme Programları Neler?

İşlemci Sıcaklığı Ölçme-1

1. CPUz

İşlemci sıcaklığını anlık olarak görüntülemek istiyorsanız CPUz adlı programı kullanabilirsiniz. CPUz, çok basit bir kullanıma sahip olduğu için kullanım sırasında bir zorluk yaşamazsınız. Hızlı bir şekilde erişmek istediğiniz bilgilere bakabilirsiniz. Bunu çok kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca anakart, RAM gibi parçalar hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

2. Speccy

Speccy, kullanıcıların bilgisayarlarında yer alan CPU’nun sıcaklığını gerçek zamanlı bir şekilde görebilmesine olanak tanıyan başarılı programlardan bir tanesidir. Kullanıcı dostu arayüze sahip olan programda işlemcinin yanı sıra anakart, ekran kartı ve RAM gibi parçalar hakkında detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

3. HWMonitor

Bilgisayarın en önemli parçalarından bir tanesi olan CPU’nun sıcaklığına anlık olarak bakabilmenizi mümkün hale getiren HWMonitor, sıcaklığın yanı sıra voltaj, tüketilen güç ve saat hızı gibi bilgileri de göstermektedir. İşlemci haricinde diğer donanım bileşenlerine de bakabilirsiniz.

4. AIDA64

Oldukça kullanışlı bir program olan AIDA64, işlemci sıcaklığını görüntüleyebilmenin yanı sıra anakart, ekran kartı e RAM gibi parçalar hakkında detaylı bilgilere de erişilebilmesini sağlar. Bilgisayar parçalarının haricinde DirectX versiyonu ve işletim sistemi gibi bilgilere de ulaşabilirsiniz.

5. SpeedFan

Çok basit bir kullanımı olan SpeedFan, sade bir arayüze sahip. Program üzerinden çok kolay bir şekilde sıcaklığı anlık olarak görüntüleyebilirsiniz. Sıcaklığın yanı sıra bilgisayarınızda yer alan fanların hızı hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

6. HWiNFO

Sıcaklık değerine gerçek zamanlı olarak erişebileceğiniz HWiNFO, bilgisayar parçaları hakkında ayrıntılı bilgi sunmaktadır. Programı ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilir ve sisteminize ilişkin bilgilere erişebilirsiniz.

Yukarıda işlemci sıcaklığına göz atabilmenizi sağlayan programlar bulunuyor. Bu programlardan bir tanesini indirerek CPU sıcaklığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca indirilmesi gereken bilgisayar programları yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version