@ İşareti Yapamıyorum, Ne Yapabilirim?

@ işareti yapamıyorum, bu sorunu nasıl düzeltebilirim diye merak ediyorsanız uygulamanız gereken bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Control + Alt + Q kombinasyonunu denemenize rağmen @ işareti yapamıyorum mu diyorsunuz? Bu sorun çoğu bilgisayar kullanıcısının başına geliyor. Sorunla karşılaşan çoğu kullanıcı, hatanın kaynağını bilmediği için bunun gibi şikâyetler dile getiriyor.

Siz de bu kullanıcıların arasında yer alıyorsanız aşağıda sıralanan çözüm yollarını uygulamayı deneyebilirsiniz.

@ İşareti Yapamıyorum, Çözüm Yolları Neler?

@ (at) işareti çalışmıyorsa başvurulabilecek çözüm yolları yukarıdakilerden oluşuyor. Bu çözüm yolları, Brawl Stars ve PUBG gibi oyunlarda da @ işaretini kullanmanızı sağlayacaktır. Bu yöntemleri nasıl uygulayacağınızı aşağıda detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

@ İşareti Yapamıyorum, Çözüm Yolları Neler?

1. Alt + 0064 Tuş Kombinasyonunu Kullanma

Control + Alt + Q kombinasyonunun haricinde kullanabileceğiniz başka bir tuş kombinasyonu da Alt + 0064 kombinasyonudur. Bunu yapmadan önce Numlock tuşlarının açık olduğundan emin olun. Önce Alt tuuna basın, hemen ardından da sırası ile 0, 0, 6 ve 4 Numlock tuşlarına basın.

2. Ekran Klavyesini Kullanma

Kısa bir çözüm yolu isterseniz ekran klavyesini kullanabilirsiniz. Ekran klavyesini kullanmak için Windows + S tuşlarına basın. Arama kısmına “ekran klavyesi” yazıp çıkan sonucun üzerine basın. Ekran klavyesi açıldığında at işareti yapmak için farenizi kullanarak “Kontrol”, “Sçnk” tuşlarının üzerine sırasıyla basın.

Q işaretinin üzerinde artık @ işaretinin olduğunu göreceksiniz. Bu adımlar Microsoft Word gibi programlarda çalışmaz ancak tarayıcıyı kullanırken işinize yarayabilir.

3. Klavye Sürücüsünü Güncelleme

Klavye ile ilgili sorun yaşarsanız yapmanız gereken işlemler arasında klavye sürücüsünü güncellemek de olmalıdır. Sadece klavye sürücüsünü değil, diğer sürücüleri de güncel tutmanız yazılım kaynaklı sorunlar yaşamamanız için önemlidir.

Bu zahmetli süreç gözünüzde büyüyorsa driver güncelleme programlarını tercih edebilirsiniz. Bu programlar, sizin yerinize tüm sürücüleri kontrol edip güncelleme gerekiyorsa günceller.

4. Bölge ve Dil Ayarlarını Kontrol Etme

5. Bilgisayarı Güvenli Modda Başlatma

Bilgisayarı güvenli modda başlatırsanız işletim sisteminin temel servisleri dışında kalan uygulamalar devre dışı kalır. Bu, bilgisayarınızda kötü amaçlı bir yazılımın olup olmadığını öğrenmenize yardımcı olabilir. Bilgisayarınızda eğer bir zararlı yazılım mevcutsa klavyenizi bu zararlı yazılım yüzünden olması gerektiği gibi kullanamıyor olabilirsiniz.

Exit mobile version