İş Başvurusu Yapmaktan Sıkıldınız mı?

Eskiden gazetelerde yer alan sayfa sayfa iş ilanlarının yerini, artık web tabanlı kariyer portalları aldı.
 

Yapılan araştırmalara göre; adayların web tabanlı kariyer portallarından iş bulma oranı %20 ile sınırlı kalmaktadır.Adaylar, iş arama sürecinde uzun bekleme süreleri, ret yanıtları ve beklentilerinin altında geri dönüşlerle sık sık karşılaşabiliyor.Oldukça zahmetli ve yorucu olan bu süreçte adayların,danışmanlık firmaları ile iletişime geçmeleri; onları iş arama sürecinin olumsuz etkilerinden kurtararak,hedefe daha hızlı ulaştırıyor.
 


 

çünkü birçok adayın çalışmak isteyeceği firmalar, işe alımları için kendi insan kaynakları birimlerinin yanı sıra, danışmanlık firmalarıyla da çalışmayı tercih ediyor. Hatta bazı firmalar ilgili departmanlarında diğer İK süreçlerini yürütürken, işe alım sürecinde danışmanlık firmalarındanda destek alıyor.

Bu konuda faaliyet gösteren firmalara özgeçmişinizi göndermeden önce, bilgi almak amacıyla kısa bir telefon görüşmesi yapmanızda ve randevu talep edip, yüz yüze görüşmenizde fayda var. Danışmanlık firmaları ile yüz yüze görüşmenizin en büyük faydası ise, birden fazla sektör ve firma ile çalıştıkları için yapmış olduğunuz görüşme ile birden fazla firmaya ulaşma imkanı bulabilecek olmanızdır.

 
Danışmanlık firmaları önemli

Sizin en doğru pozisyonda ve en doğru şirkette çalışabilmeniz için uğraşan İK danışmanlık firmaları, aynı zamanda yapacağınız iş görüşmelerinde de yanınızdadır.Şirket kültürü ve yapılanması hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğiniz danışmanlık firmaları, aynı zamanda sizi maaş konusunda da önceden bilgilendirir.

Ayrıca İK danışmanlık firmaları; okuldan yeni mezun olduğunuz dönemde ve sektör değişikliğine gideceğiniz dönemlerde kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdadır.
 


 
İş tecrübeniz var ancak firma yada pozisyon değiştirmeye cesaret edemiyorsanız, danışmanlık firmalarının ilanlarını inceleyip kendileriyle iletişime geçebilirsiniz. Ya da güzel bir kariyere sahipseniz kariyer portallarında CV güncelleyip, danışmanlık firmalarının size ulaşmalarını bekleyebilirsiniz. Bu konuda geç cevap alırım diye düşünmeyin çünkü her zaman firmaların nitelikli personel ihtiyacı vardır ve bunun için danışmanlık firmaları da nitelikli personel arayışı içindedir.

Bu noktada bazı danışmanlık hizmetleri, firmalara ve adaylara ihtiyacı olan çözümü sunuyor. örneğin Global CV”nin Globalcv Executive hizmeti, geniş cv veritabanıyla firmalara ihtiyacı olan nitelikli personeli, adaylara da niteliklerine uygun çalışabilecekleri firmaları buluyor. İş arayan adayları, başvuru yapmalarına gerek kalmadan yerleştiren Globalcv Executive,hem firma hem de aday için en doğru yerleştirmeyi yapmayı amaçlıyor.

Globalcv Executive”de bir görüşmeye davet edildiyseniz; sektörler hakkında bilgi alabilir, çeşitli ücret skalalarını sorabilir, farklı pozisyonlar olup olmadığını öğrenebilir veya sektör değiştirme düşünceniz varsa bunu da İK Danışmanları ile karşılıklı görüşebilirsiniz.

 

Exit mobile version