İPhone’unuzu Artık Kendiniz Tamir Edeceksiniz

Ürünlerinin sadece kendi servisinde tamir edilmesine onay veren Apple, bu politikasını değiştirme kararı aldı.

Dünyaca ünlü markalarından biri olan Apple, şaşırtıcı bir karara imza attı. Kurulduğu günden beri sert bir onarım politikası olan şirket, bundan böyle bu kararını değiştiriyor. Şirket, önceleri ürünlerinin sadece Apple Store ya da yetkili servislerde tamir edilmesine onay veriyordu.

Artık Kendiniz Tamir Edeceksiniz

Apple’dan yaplan resmi açıklamaya göre artık cihazınızın onarım parçaları ve aletlerine isterseniz sahip olacaksınız. şirket ilk olarak İphone 12 ile 13 modelleri ve M1 işlemcili Mac bilgisayar için sadece belli bölgelerde bu işlemi devreye sokacak. Bu sayede şirket kullanıcıları ürünlerini kendisi onaracak.

Apple yaptığı duyuruyla ‘Self Service Repair’ (Self-Servis Onarım) uygulamasını tanıttı. Bu uygulama ile şirket, kullanıcıların iPhone’larını kendi kendilerine onarabileceğini belirtti.

şirketaçıklamasına şöyle devam etti; “ Müşterinin güvenli bir şekilde onarım yapabilmesini sağlamak için önce Onarım Kılavuzu’nu incelemesi önemlidir. Ardından bir müşteri, Apple Self Servis Onarım Çevrimiçi Mağazasını kullanarak şirket orijinal parçaları ve araçları için sipariş verir. Onarımın ardından, kullanılmış parçalarını geri dönüşüm için iade eden müşteriler, satın aldıkları ürün için krediye sahip olur. “

Yeni programa ait bilgiler şöyle;

*Onarım kitleri ilk olarak iPhone 12 ve iPhone 13 modellerinde geçerli olacak.
*2022 yılından sonra M1 işlemcili Mac’ler için de onarma paketi olacak.
*Uygulama ilk olarak sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Apple kullanıcıları için geçerli olacak. 2022’nin sonuna kadar birkaç ülke daha sisteme dahil olacak.
*Uygulamada öncelikle ekran, batarya ve kamera gibi ana parçaların onarımı için kullanılacak tamir kitlerinin verilecek.
*Kullanıcılara verilen onarım paketlerinin içinde direktifler olacak. Bu direktifler sayesinde kullanıcılar onarma işlemini gerçekleştirecek.

Apple COO’su Jeff Williams, bu yeni politika ile ilgili açıklamada bulundu. Jeff Williams, onarma paketlerinin kullanıcılara ulaşması için büyük bir çalışma halinde olduklarını ifade etti.
Geçtiğimiz üç yılda Mac ile Apple yedek parçaları ve onarım paketlerini bulunduran servis alanlarını iki katına çıkardıklarını söyledi. Willliams ayrıca, önümüzdeki süreçte kendi ürünlerini onarmak isteyen kullanıcılara da destek sağlamak istediklerini belirtti. Apple COO’su 2022 yılının sonuna kadar iki yüzden fazla onarım kiti ve yedek parçayı kullanıcılara iletmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Exit mobile version