iPhone’da Nasıl Ekran Videosu Kaydedilir?

Apple her geçen gün yenilikler getirerek iPhone telefonlarının daha çok tercih edilmesi için elinden gelen tüm çabayı göstermeye devam ediyor. Yayınlanan yazılım güncellemeleri sayesinde daha önce yapılamayan ve kullanılamayan özellikler yapılabilir ve kullanılabilir hale geliyor.

iPhone kullanıcıları ekranında oluşan görüntüleri kaydedip video şeklinde arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar. Böylece komik, eğlenceli ve kimi zaman da eğitici ekran videoları karşımıza çıkıyor. Kaydedilen videolar başka kişilerle de paylaşılabildiğinden dolayı iPhone telefonlarına yoğun talep edilmesi bekleniyor. Şimdi sizlere iPhone’da ekran videonuzu nasıl kaydedeceğiniz hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

iPhone telefonlarında ekran videosunu kaydetmenin adımlarına geçmeden önce sizlere yeni gelen sürüm sonrasında aklınızda oluşabilecek sorulara yanıt vermek amacıyla ekran kaydı almaktan söz edeceğiz. Kesinlikle merak etmenize ve araştırmanıza gerek yok. Eğer yeni gelen güncellemeyle ekran kaydı almanın değiştiğini düşünüyorsanız yanılıyorsanız.

iOS 13 güncellemesi sonrasında da iPhone telefonlarından ekran kaydı yine aynı şekilde ana menü tuşunun ardından ses açma veya uyku tuşlarını kullanarak yapılıyor. Ancak artık birçok iPhone kullanıcısının kafasında farklı bir mesele var. Acaba ekran kayıtlarının videosunu nasıl oluşturacağım, ekran videomu nasıl kaydedeceğim. İşte bu sorunun yanıtını şimdi sizlere adım adım açıklayarak aklınızdaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyorum.

iPhone, ekran videosunu kaydetme özelliği otomatik olarak telefonlara eklendi. Ancak yeni özellik güncellemelerden sonra pasif olarak telefonunuza geliyor. Sizin telefon ekranınızın videosunu kaydetmeniz için bu yeni özelliği aktif konumuna getirerek kullanmanız lazım.

Ekran videonuzu kaydetmeyi aktif hale getirmek için öncelikle telefonunuzdan Ayarlar bölümüne giriş yapıyorsunuz. Burada Kontrol Merkezi diye bir seçenek olacaktır. Buraya girin. Kontrolleri Özelleştir şeklinde yazan bir seçenek olmalıdır. Buraya dokunun. Dokunduğunuzda karşınıza yeni bir menü çıkacaktır. Bu menünün biraz aşağısında Ekran Kayıt seçeneği var. Bu seçeneğin yanında da bir işlev çubuğu var. Bu çubuğu yeşil renkli haline getirmeniz gerekiyor. Bu kadar kısa ve basit bir işlemin ardından Kontrol Merkezi’nde gezinti yaptığınızda Ekran Kayıt şeklinde bir kısayol göreceksiniz. İşte bu kısayol sayesinde telefonunuzdan ekran videosu oluşturabileceksiniz.

iPhone telefonunuzdan gerekli ayarları yapıp Ekran Kayıt simgesini aktif hale getirdikten sonra gönül rahatlığıyla yeni güncellemeyi kullanabilirsiniz.

Diyelim ki; telefonunuzdan görüntü paylaşmak istiyorsunuz. Bu durumda öncelikle Kontrol Merkezi’ne gitmeniz lazım. Buradan Ekran Kayıt simgesine tek bir kez dokunmalısınız. Ekran 3’ten geriye doğru saymaya başlayacak. Sayım bittiğinde ise; Kontrol Merkezi kapanacak. Ardından da otomatik olarak video başlayacak. Eğer kaydetmek istediğiniz video sona erdiyse; yine Ekran Kayıt kısayoluna dokunmanız gerekiyor. Bir kez daha dokunduğunuzda video sona erecek ve kaydınız tamamlanacaktır.

Eğer ekran kayıt videolarınızın profesyonel olmasını istiyorsanız en son videoyu durdururken videoya kaydedilen uygulamayı kapatma anını videonuzdan silebilirsiniz. Videoyu durdurma anını videonuzdan silmek için kaydettiğiniz yere girin ve videonuza bir kez dokunun. Videonun son kısmına gelin. Buradan silmek istediğiniz yere kadar sürükleyin. Videoyu sürüklemeyi bıraktığınız anda ekranınıza silmek istediğiniz bölümün görüntüsü gelecektir. Eğer silmek istediğiniz anın görüntüsü ekranınıza geldiyse; Kaydet butonuna basmanız yeterli olacaktır. Böylece telefonunuzdan kaydettiğiniz profesyonel videonuz hazır olacak. İşte bu kadar birkaç basit adımda bilgisayarınızı dahi açmadan, program indirmeden yeni İos  11 sürümüyle ekran kayıt videolarınızı kolayca hazırlayabilirsiniz. Özellikle video çekmek isteyenlerin derdine deva olan bir uygulama gibi duruyor.

Vector illustration in flat simple style with characters – influencer marketing concept – blogger promotion services and goods for her followers online

iPhone’da ekran videosu kaydetme özelliği pek çok yönden avantaj sağlıyor. Ben bu yeni uygulamayı denedim ve çok profesyonel videolar çekmeyi başardım. Örneğin; arkadaşınıza bir bilgiyi yaptığınız videolarla kolayca anlatabilirsiniz. Takipçilerinize bilgilendirme videolarını, ders videolarını iPhone’un yeni özelliği sayesinde aktarabilirsiniz. Ben kullanımından memnun kaldım ve basit olması da hoşuma gitti. Ekstra olarak ekran kaydetme özelliğine mikrofon da dahil edilebildiğine şahit oldum. Eğer videolarınızda mikrofonunuzla kendi sesinizi de paylaşmak isterseniz Apple bunu da size imkan vermiş. Videonuzun başında, sonunda, ortasında ya da istediğiniz herhangi bir yerinde mikrofonunuzu da aktif konuma getirebiliyorsunuz. Bunun için de Ekran Kayıt simgesine uzun basmanız lazım.


 

Exit mobile version