iPhone’da Arama Engelleme Yapılabilir mi?

Hayatlarımızın oldukça önemli bir yerinde olan telefonlarımız dolayısıyla da telefon numaralarımız, kimi zaman özel kimi zaman da iş sebebiyle birçok insanda bulunabiliyor. Bazen de hiç arzu etmediğimiz kişiler numaralarımıza farklı yollardan ulaşabiliyor. Peki iPhone’larda istenmeyen kişilerden gelen arama ve mesajı engelleyebilir miyiz?
Evet, istenmeyen durumlarda iPhone kullanan kişiler, karşı numarayı engelleyebilir. Böylece istemediği numaradan ne arama alabilir ne mesaj gelebilir ne de FaceTime yapılabilir… Oldukça basit bir yöntem ile iPhone’da numara engellemeyi nasıl yapacağınızı öğrenmeye ne dersiniz?

İPHONE’DE ARAMA ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Özel sebeplerle veya iş durumlarınızdan ötürü, tacize varan arama veya mesaj gönderimlerine karşı yapabileceğiniz ilk şey, arzu etmediğiniz o numarayı engellemek olacaktır. Bu tür istenmeyen arama ve mesajlara, sürekli birtakım şeyler satmak isteyen işletmeler de katılınca, bireyler için oldukça rahatsız edici bir durum ortaya çıkıyor. Eğer iPhone işletim sistemi kullanıcısı iseniz, anlatacağımız yöntemi birebir uygulayarak istemediğiniz bir numarayı engelleyebilirsiniz…
Telefonunuzda yer alan Telefon uygulamasında Son Aramalar bölümündeyseniz engellemek istediğiniz telefon numarasının veya kişinin yanında bulunan ”  ” simgesine tıklayın. Ekranın alt kısmına kaydırıp ‘’Bu Arayanı Engelle’’ seçeneğine dokunun. Eğer FaceTime uygulamasındaysanız, engellemek istediğiniz telefon numarasının veya kişinin yanındaki ”” simgesine dokunun. Ekranın alt bölümünde yer alan ‘’Bu Arayanı Engelle’’ye tıklayın. Mesajlar uygulamasındaysanız da önce yazışmayı açın. Karşınıza çıkan ekrandaki ””simgesine ve sonrasında kişi adına ya da telefon numarasına tıklayın. Bilgi ekranının alt kısmına kaydırıp burada bulunan ‘’Bu Arayanı Engelle’’ye dokunun. Numara engelleme işleminiz böylece tamamlanmış olacak…
Unutmayın; istemediğiniz bir telefon numarasını veya kişiyi engellerseniz, bu numaralar sizesize sesli mesaj bırakabilir. Fakat siz bu durumda mesajın bildirimini almazsınız. Gönderilen mesajlar tarafınıza iletilmez. Bunun yanı sıra engellenen kişi numarasının engellendiğini de anlayamaz. Bunu belirten bir bildirim karşı tarafa gitmez. Son olarak, cihazınızda numaralarını engellediğiniz kişileri görmek isterseniz; Ayarlar > Telefon-FaceTime veya Mesajlar > Engellenenlere Gidin komutlarına bakabilirsiniz. Buradan istediğiniz numaraların engellerini de kaldırabilirsiniz.
Kısaca: apple arama engelleme

Exit mobile version