iPhone’a Nasıl Format Atılır?

iPhone'a nasıl format atılır

Günümüzün en çok tercih edilen telefon markalarından iPhone’a kolay ve hızlı bir şekilde nasıl format atacağınızı anlattık…

Teknolojik cihazlarda karşılaşabileceğiniz problemlerin bir kısmını, format atma işlemi ile ekarte edebilirsiniz. Format atarak akııllı tlefonunuzun yavaşlamasına, virüs bulaşmasına, ayarlarda yaşadığınız teknik sıkıntılara karşı koyabilirsiniz.

FORMAT ATMA NEDİR?

Teknolojik cihaza format atmak, o aleti sıfırlamak demektir. İçerisindeki tüm fotoğraflarınızı, videolarınızı, verilerinizi kaybetmeniz mümkün olduğu için format atımından önceki silinip gitmesini istemediğiniz tüm içerikleri yedeklemeniz gerekmektedir. Format sonrası cihazdaki dosyalar kalıcı bir şekilde silinmiş olur. Bunun dışında işlem öncesi telefonunuzun şarj durumunu da kontrol etmelisiniz. &50’den aşağıda bir şarj yüzdesi format atmanıza müsade etmez. Format sürecinde telefonunuz şarj yüzünden kapanırsa bir daha açılmayabilir.

FORMAT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan yapabileceğiniz format atma işlemi, kısaca sıfırlama olarak adlandırılır.Daha çok tercih edilen telefon üzerinden sıfırlama yapmak oluyor. Bunun için cihazın Ayarlar kısmından önce Genel sonra Sıfırla seçeneklerine tıklamalısınız. Tüm İçerikler ve Ayarları Sil komutunu da verdikten sonra iPhone sizden sıfırlama isteğinizi doğrulatacak. Bu şekilde telefonunuza format atmış olacaksınız.

Formatı bilgisayar üzerinden yapmak içinse iTunes uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Uygulamayı açtıktan sonra telefonunuzu tamamıyla kapatın. Telefonunuzu USB desteği sayesinde bilgisayarınıza bağlayın. ”Home” tuşuna ekranda iTunes logosunu görene kadar basın. Uygulama cihazınızı gördükten sonra Recovery Mode kısmı aktif olur. Modu aktifleştirip telefonunuzun sıfırlanmasına izin verin.

Exit mobile version