iPhone ya da iPad Cihazınızda Reklamları Engellemek için 8 Uygulama

Telefonunuzda ya da tabletinizde sürekli reklam görmekten sıkıldınız mı? Bu uygulamalar tam size göre.

iPhone ya da iPad cihazınızda reklamlar nasıl engellenir? Günlük hayatta telefondan ya da tabletten sık sık internete giriyoruz. Alışveriş uygulamaları olsun, haber uygulamaları olsun, oyunlar olsun birçok aplikasyonda karşımıza istemediğimiz reklamlar çıkıyor. Bu durum artık oldukça fazlalaşmaya ve insanları oldukça rahatsız etmeye başladı.

Aynı durumu tabii ki bilgisayarlarınızda yaşıyorsunuz. PC’lerde bunun çözümü bulunuyorken, “Telefonlarda da var mıdır acaba” diye sorduğunuzu duyuyor gibiyiz. Bu sorunuza şimdiden hızlı bir şekilde cevap verelim: Evet. Telefonlarınızda da istemediğiniz reklamlardan çabucak kurtulabilirsiniz. Sürekli sizi rahatsız eden reklamlara dur demenin zamanı geldi diye düşünüyorsanız, bu yazımızda size önereceğimiz uygulamaları denemenizde bir fayda olduğunu göreceksiniz.
Şirketler bizi çevrimiçi takip etme konusunda giderek daha iyi hale geliyor. Bu size uymuyorsa veya yalnızca daha az araya giren reklam görmek istiyorsanız içerik engelleyiciler yardımcı olabilir. Bu kullanışlı araçlar, reklamları yok eder, izleyicileri engeller ve gizliliğinizi koruyarak web’in en iyilerinden yararlanmanıza geri dönmenizi sağlar.

iPhone ya da iPad cihazınızda karşınıza çıkan reklamlardan sıkıldıysanız sizlere önereceğimiz reklam engelleme uygulamalarını deneyebilirsiniz. Sizler için iPhone veya iPad cihazınızda kullanabileceğiniz en iyi reklam engelleme uygulamalarını araştırdık.

İşte iPhone ya da iPad Cihazınızda Karşınıza Çıkan Reklamları Engellemek için Oluşturduğumuz Uygulama Listesi

– 1BLOCKER

Cihazlarınızda can sıkıcı web içeriğini engelleme konusunda ciddiyseniz, 1BLOCKER (1Blocker, thlocker.com’dan uygulama içi satın alımlarda ücretsiz) listenizin başında olmalıdır. Bu Safari eklentisi, tarayıcının iPhone, iPad ve Mac’teki yeteneklerini hem kapsamlı hem de kullanımı kolay bir şekilde genişletir. Rahatsız edici reklamları, kötü niyetli izleyicileri, mobil uygulama afişleri ve gizli kripto madenciliği kötü amaçlı yazılımları gibi genel rahatsızlıkları kapatır. Bu, yavaşlamaları ortadan kaldırarak göz atmanızı hızlandırır ve aynı zamanda gizliliğinizi korur.

1Blocker, rahatsız edici reklamları, gizli izleyicileri ve sitelerdeki can sıkıcı öğeleri engellemenize olanak tanır. 1Blocker ile çevrimiçi ortamda güvendesiniz ve hiçbir şey sizi sitelerin keyfini çıkarmaktan alıkoyamaz.

1Blocker’ın kullanımı çok kolaydır. Reklamları ve izleyicileri engellemeye başlamak için birkaç düğmeye dokunmanız yeterlidir. Uygulama, yerleşik filtrelere yönelik bulut güncellemelerini otomatik olarak sessizce alır, böylece hiçbir şey yapmanıza gerek kalmaz.

1Blocker, Safari için içerik engelleyici görevi görür. Hafiftir ve cihazınızın kaynaklarını alarak pilinizi tüketmez.

Engellemenin kendisi süper hızlıdır çünkü Safari bunu kendisi yapar. Yalnızca Safari’ye filtreler sağlar ve web sayfalarını hiçbir şekilde değiştirmez. Bu, verimliliği büyük ölçüde artırır çünkü Safari, neyin engellenmesi gerektiğini önceden bilir. Böylece, 1Blocker ile siteler ortalama 2-5 kat daha hızlı yüklenir.

Yine de bazı siteler, Safari içerik engelleyiciler için şu anda mevcut olan özellikleri kullanarak reklamlarını engellememizi imkânsız kılan teknikler kullanacağını unutmayın.

– ADGUARD

Adguard bir tür reklam engelleme programı ve eklentisidir. İnternette gezinirken tüm siteler karşımıza birçok reklam çıkarır. Bazıları tüm ekranı kaplar ve bizi rahatsız eder. Ya da siteler sizi reklama tıklamaya mecbur bırakabilir. AdGuard, açık kaynak kodlu reklam engelleme ve kişisel bilgilerin gizliliğini koruma yazılımıdır. Microsoft Windows, Linux, macOS, iOS ve Android işletim sistemlerinde çalışan yazılım, reklamlara ek olarak pop-up reklam ve malware benzeri zararlı yazılımları da engeller. 2018 yılında 5 milyondan fazla kişinin yazılımı kullandığı rapor edilmiştir. Şirketin merkezi 2017’de Kıbrıs’a taşınmıştır ama geliştiricilerin çoğu halen daha Moskova’dadır. Adguard internet sitelerinde karşınıza çıkan tüm reklam türlerini engeller. Bu sayede internette daha rahat ve şekilde dolaşabilirsiniz.

Not: AdGuard, uygulama içi satın alımlarda ücretsizdir. AdGuard Pro ise aynı geliştiricilerin bir kereye mahsus 9,99 dolar ödemeli ayrı bir sürümüdür.

– BLOCKBEAR

1Blocker ve AdGuard bol miktarda derinlik sağlarken, BLOCKBEAR (TunelBear’dan ücretsiz, blockbear.com), içerik engellemeye yönelik bir “boş ver ve unut” çözümünden çok daha fazlasıdır. Belirli web sitelerini beyaz listeye ekleyebilirsiniz. Bu, istilacı içeriği dizginlemeyi çok daha basit ve daha hızlı bir yol haline getiriyor. Tunnelbear’ın üreticilerinden, Safari için tüm sinir bozucu reklamları ve takipçileri tek bir dokunuşla engellemeye yardımcı olan kapsamlı ancak hafif bir reklam engelleyici Blockbear geldi. Blockbear oldukça kapsamlı, düzenli olarak güncelleniyor ve favori web sitelerinizi beyaz listeye almanıza yardımcı olacak bir liste özelliğiyle birlikte geliyor. Takipçileri ve reklamları engellemek, sunucudan daha az kaynak alınması anlamına gelmektedir. Bu da sayfalarınızı 3 kat ila 5 kat daha hızlı yüklerken veri tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Ve geliştiricilerin kendi sözleriyle, “Başka bir reklam engelleyici indirebilirsin, ama o zaman bir ayınız olmaz!”

– FIREFOX FOCUS

Firefox Focus, çevrimiçi gizliliğinizi korumak için tasarlanmış hafif, açık kaynaklı bir mobil web tarayıcısıdır. Mozilla ekibi tarafından geliştirilen Focus tarayıcısı, dikkat dağıtıcı ve müdahaleci web içeriğini gizleyerek tarama deneyiminizi basitleştirir. Bu makale, Android ve iOS için Firefox Focus mobil uygulaması hakkındadır. Bilgiler, Android 5.0 veya sonraki sürümleri ve iOS 9 veya sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar için geçerlidir.

Firefox Focus, aşırı sekmeleri ortadan kaldırarak ve çeşitli çevrimiçi izleyici türlerini engelleyerek kendisini Google Chrome ve Safari gibi diğer popüler tarayıcılardan ayırır. Focus’un temel gizlilik ve güvenlik özellikleri Android ve iOS platformlarında aynıdır. Aynı şey sayfa eylemleri (paylaşma, kopyalama, metin bulma) ve URL otomatik tamamlama için de geçerlidir. Ancak bazı özellikler yalnızca belirli platformlarda mevcuttur. Android’in Firefox Focus sürümü (Firefox Quantum’un GeckoView motoruyla oluşturulmuştur) özel sekmeler, gizli mod ve izleme korumasını devre dışı bırakma seçeneği (site istisnaları) sunar.
iPhone ya da iPad cihazınızda kullanıcılar, Firefox Focus’u bağımsız bir mobil web tarayıcısı veya Safari’de bir içerik engelleyici olarak kullanma seçeneğine sahiptir. Siri’ye uygun sesli komutu vererek Firefox Focus’u başlatabilirsiniz. Bir iPhone X veya sonraki bir modeline sahipseniz tarayıcının arka plandayken kilidini açmak için Face veya Touch ID’yi etkinleştirin.

– LOCKDOWN

Diğer uygulamaların web’de gezinmeye odaklandığı yerlerde, LOCKDOWN PRIVACY (Confirmed, lockdownprivag.com’dan uygulama içi satın almalarla ücretsiz), internetteki içeriği engellemeye devam ederken gözünü diğer uygulamalarınıza çevirir. İki unsurdan oluşur: reklamları ve izleyicileri durduran bir güvenlik duvarı ve anonimliğinizi sağlayan gizlilik odaklı bir VPN. Artık pek çok uygulama kendilerini izleyicilerle solungaçlara yüklediğinden, Lockdown Privacy ideal panzehir olabilir.

2 sene önce yayınlanan açık kaynaklı ConfirmedVPN’in arkasındaki ekip bugün, iOS cihazlar için Lockdown adını verdiği güvenlik odaklı yeni bir uygulama çıkardı. Geliştiricilerinin, ilk açık kaynaklı güvenlik duvarı dediği bu uygulama ücretsiz. Uygulama ayırca cihazda kripto madencilik yapan, Facebook ile veri paylaşan uygulamaları engellemesinin yanı sıra özel alan adlarını da engelleyebiliyor.

Lockdown, Duet Display CEO’su Rahul Dewan ve eski iCloud mühendisi Johnny Lin tarafından geliştirildi. Açık kaynaklı bu güvenlik duvarı, sıfırdan gelen ayarları ya da özelleştirilebilir ayarlarıyla herhangi web sitesi bağlantılarını engellemeye izin veriyor.

Uygulama, sadece cihazda çalışıyor ve kodu da bugün GitHub’da paylaşıldı. Özellikle iOS uygulamalarının üçüncü partilerle kullanıcı verilerini paylaştığı yönündeki endişelerin arttığı şu günlerde Lockdown, kullanıcılara rahat bir nefes aldırabilir.

– NEXTDNS

Hepsi bir arada bir şey arıyorsanız ve ellerinizi kirletmekten korkmuyorsanız, NEXTDNS’i deneyin (NextDNS’den ücretsiz, nextdns.io). Uygulamanın kendisi basittir. Etkinleştirmek için bir düğmeyi çevirin. Ancak gerçek özelleştirme uygulamanın web sitesinde yatıyor. Burada, akıllıca gizlenmiş gizlilik tehditlerini ortadan kaldıran izleyici engellemeden, kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımları uzak tutan filtrelere kadar bir dizi güçlü özelliği etkinleştirebilirsiniz. Ebeveyn denetimleri, kara listeler ve beyaz listeler, kripto güvenliği ve daha fazlası var. Tam pakettir. NextDNS’in sloganı “Modern İnternet’in yeni güvenlik duvarı.” şeklindedir.

Açıklamalarına göre NextDNS sizi güvenlik risklerinden korur, uygulamalardaki ve web sitelerindeki reklamları ve her türlü izleyicileri engeller, çocuklarınız için güvenli ve izlenebilir bir internet sağlar. Bunları da tüm cihazlarınızda ve ağlarınızda uygulayabilir.

NextDNS ayda 300 bin sorguya kadar ücretsizdir. Yıllık 129 TL’ye (136 TL ödedim kur farkından) ise sınırsız sorgu imkanına sahip olursunuz.
NextDNS İstanbul’da da bir sunucu barındırarak Türkiye kullanıcıları için çok hızlı ve güvenli bir DNS ağı sunmaktadır.

– iBLOCKIFY

iBlockify, reklamları, analizleri/sosyal izlemeyi filtreleyen ve engelleyen Safari için bir içerik engelleyicidir. Gizlilik sizin için önemliyse, iBlockify da uygun çözümdür. Site analizlerini ve izlemeyi engellemek, sitenin sizinle veya web’de gezinme davranışlarınız hakkında bilgi toplamasını engeller.
Bu uygulama Web’de gezinmeyi anında 5 kata kadar daha hızlı yapar. Hücresel ve Wi-Fi’de veri tüketiminde %50’ye kadar tasarruf eder. Web’de dağınıklık olmadan gezme imkânı sunar. Önemsiz ekranların kapladığı değerli ekran alanını geri yükler. Aralarından seçim yapabileceğiniz güçlü engelleme seçenekleri vardır. Bunlar, kullanıcı yorumları, sosyal paylaşım panelleri, kodlar, görüntüler, yazı tipleri, stil sayfalarıdır.
Özel engelleme seçeneklerini tetiklemek için tek tıkla kolay kurulum sağlar. Düşük seviye ayarlarla uğraşmanıza gerek kalmaz. Yeni bir sürüm yüklemek zorunda kalmadan daha fazla engelleme kuralına sahip sürekli ve hızlı güncellemeler içerir. Dahili Safari işlem düğmesini hızlı bir şekilde tıklayarak bir web sitesinde engellenmeyen reklamlar hakkında rapor verir.

Kurulumdan sonra Ayarlar -> Safari -> İçerik Engelleyiciler’den iBlockify’ı etkinleştirmeyi unutmayın.

– ADLOCK

AdLock, Safaride güvenli web deneyimi sağlar. Web sitelerindeki reklamları etkili bir şekilde engeller, çevrimiçi gizliliği korur, güvenli gezinmeyi sağlar.
AdLock, bilinen tüm reklam türleriyle anında başa çıkabilen kapsamlı bir reklam engelleme çözümüdür. Safari’yi genişletmek ve kaynak açısından son derece verimli olurken maksimum etki sağlamak için tasarlanmıştır. Kullanımı çok kolaydır – tek ihtiyacınız olan Safari tarayıcınıza eklemek ve güncellemeleri kontrol etmek. Adblock’umuz filtrelerdeki güncellemeleri otomatik olarak alacak ve web’de can sıkıcı şeyleri engellemeye başlayacaktır. Bundan daha kolay bir şey var mı?

Ana Özellikler:

Exit mobile version