iPhone ya da iPad Cihazınız Kaybolursa veya Çalınırsa Nasıl Bulursunuz?

iPhone veya iPad sahiplerinin bilmesi gereken konulardan birisi de cihazlarının çalınması ya da kaybolması durumunda nasıl bulacakları…

Çok sevdiğiniz iPhone veya iPad cihazınızı kaybettiğinizi varsayalım. Hatta daha da kötüsü birisinin çaldığını düşünelim. Her iki şekilde de çaresizlik içine düşebilir ve cihazınızı geri almak veya içindeki gizlilik arz eden verileri silmek isteyebilirsiniz. Neyse ki Apple gerek cihazınızı bulmanız gerekse cihazınızı kilitleyerek içindeki verileri silmenize olanak tanımış.

İşte iPhone, iPad veya iPod touch’ınız kaybolur ya da çalınırsa izlemeniz gerekenler yollar:

1- iPhone ya da iPad Cihazınızı Haritada Arama

Aygıtınızı bulmak için iCloud.com/find adresine giriş yapın. Alternatif olarak, sahip olduğunuz başka bir Apple aygıtında Bul uygulamasını kullanabilirsiniz. iPhone, iPad veya iPod touch’ınız aygıtlar listesinde görünmüyorsa Bul özelliği açık değildir. Bul kapalı olsa bile hesabınızı koruyabilirsiniz.

2- Aygıtınızı Kayıp Olarak İşaretleme

Aygıtınızı kayıp olarak işaretlediğinizde, aygıtı şifre ile uzaktan kilitleyerek bilgilerinizi güvende tutabilirsiniz. Bu işlem yapıldığında, kayıp aygıtta Apple Pay de devre dışı bırakılır. Kayıp aygıtta iletişim bilgilerinizin yer aldığı özel bir mesaj da görüntüleyebilirsiniz.

3- Kayıp Aygıtınızı Polise Bildirme

Polis aygıtınızın seri numarasını isteyebilir.

4- Hırsızlık ve Kayıp Talebinde Bulunma

Kayıp iPhone’unuz Hırsızlık ve Kayıp Olaylarını Kapsayan AppleCare+ dahilindeyse iPhone değiştirme için talepte bulunun.

5- Aygıtınızı uzaktan silme

Bir aygıtı sildikten sonra aygıtın konumunu takip edemezsiniz. Bu nedenle, artık aygıtı aramanıza gerek kalmadığından emin olun. Hırsızlık ve Kayıp Olaylarını Kapsayan AppleCare+ sahibiyseniz talebiniz onaylanana kadar iPhone’unuzu silmeyin.

6- Kablosuz iletişim operatörünüzle irtibat kurma

Kayıp aygıt, bir iPhone veya hücresel özellikli bir iPad ise kayıp aygıtınızı kablosuz iletişim operatörünüze bildirin. Aramaları, kısa mesajları ve veri kullanımını engellemek için iletişim operatöründen hesabınızı devre dışı bırakmasını isteyin. Aygıtınız kablosuz iletişim operatörünüzün planı dahilinde garanti kapsamındaysa talepte bulunun.

7- Kayıp aygıtınızı hesabınızdan kaldırma

Hırsızlık ve Kayıp Olaylarını Kapsayan AppleCare+ sahibiyseniz talebiniz onaylanana kadar kayıp iPhone’unuzu hesabınızdan silmeyin. Kayıp aygıtı güvenilir aygıtlar listenizden kaldırmak için appleid.apple.com adresine gidin.

iPhone veya iPad Nasıl Bulunur?

iPhone’umu Bul uygulaması aslında sizin erişiminizi kolaylaştıran yardımcı bir uygulamadır. Bu uygulama iPhone veya iPad’inizde yüklü değilken de cihazınızı bu uygulama aracılığı ile bulabilirsiniz. Çünkü Apple bulut tabanlı bir sistem kullanmaktadır ve cihazınızın herhangi bir noktada internet bağlantısına sahip olması, Wi-Fi veya Hücresel Veri fark etmez. Ancak baştan belirtmek isteriz ki cihazınızın ilk kurulumunda veya daha sonrasında “iPhone’u Bul / iPad’i Bul” seçeneğini aktifleştirmiş olmanız gerekiyor.

Eğer ki uygulama yüklü değil ve yukarıdaki belirttiğim seçeneğin aktif olduğundan eminseniz başka bir iOS cihaza “iPhone’umu Bul” uygulamasını indirin ve o kaybettiğiniz cihazınıza tanımlı olan Apple ID bilgilerinizi uygulama üzerinde kullanarak giriş yapın ve onu bulmayı deneyin.

Ayrıca uygulama yardımı ile cihazınızı kilitleyebilir, cihazınızın kaybolduğunu veya çalındığını belirten bir ekran mesajı gönderebilir veya tüm verilerinizi silebilirsiniz.

Pekala, Apple cihazınızı geri dönelim. İşte yapmanız gerekenler.

iCloud’a Giriş Yapın ve iPhone’u Bul Uygulamasını Kullanın

Öncelikle iCloud.com‘a Apple ID bilginizle giriş yapın. Ardından “iPhone’u Bul / iPad’i Bul” seçeneğine gidin.

Bu adımda iPhone veya iPad cihazınızı otomatik olarak konumlandırılır ve harita üzerinde görüntülenir. %2-%4 aralığında konum kayması söz konusu olabilir.
Bu adımdan sonra konumlandırılarak bulunan cihazınızı kayıp moduna alarak kilitleyebilir, ses çaldırabilir veya tüm içeriğinizi silebilirsiniz.

Umarız ki üstteki yöntem ile iPhone veya iPad’inizi bulabilirsiniz. Böyle bir durumda cihazınızı böyle basit bir şekilde bulmak fazlası ile iyi olacaktır. Böylece cihazınızı kayıp moduna alabilir, kaybolduğuna dair bir mesaj ve iletişim kurulabilmesi adına bir telefon numarası ekleyebilirsiniz. Bu da cihazınızın ekranına yansıtılır. Cihazınızı etkinleştirmek için kilit kodu devreye girer ve böylece cihazınızı bir süre güvene almış olabilirsiniz.

Eğer ki cihazınıza tekrar erişim sağlayamayacağınızı düşünüyorsanız tüm verilerinizi silmek büyük bir yükü üstünüzden atmanız adına faydalı olacaktır.
Eğer ki cihazınızı yakınınızda bir yerde kaybettiğinizi düşünüyorsanız ve cihazınız sessiz modda ise ses çalmak bir çözüm olabilir ve yerini tespit edebilirsiniz.
Bu temelde kaybolan veya çalınan Apple cihazınıza yapmanız gereken şeydir. Özellikle kayıp cihazınızın açık bir şekilde internete bağlı olması gerektiğini unutmayın. Hücresel Veri kapatılmışsa ve Wi-Fi bağlı değilse iPhone’u Bul uygulamasını kullanamayacağınız unutmayın.

Bu aşamada tek umudunuz bekleyip, bulan veya çalan kişinin web bağlantısını aktif hale getirmesi olacaktır. Bu aşamada çevrimdışı olan cihazınız herhangi bir bağlantı sağlarsa Apple sizi haberdar edecektir.

Peki bu işlemleri nasıl yapacaksınız? Tek tek bakalım…

Harita Üzerinde Görme

Ses Çalma

iPhone ya da iPad Aygıtı Silme

 

Exit mobile version