iPhone Video İzleyemiyorum, Ne Yapmalıyım?

iPhone video izleyemiyorum, sorunu çözmek için nasıl bir yöntem izlemem gerekiyor diyenler için işe yarayacak çözüm yollarını sıraladık.

iPhone video izleyemiyorum, ne yapmam gerekiyor? iPhone’da video oynatma sorunu yaşıyorsanız sizin için bazı çözüm yollarımız var.

Siz de video oynatamama sorunu yüzünden izlemeyi çok istediğiniz videoları bir türlü izleyemiyorsanız bu çözüm yollarını uygulamayı deneyebilirsiniz.

iPhone Video İzleyemiyorum, Çözüm Yolları Neler?

iPhone’da video oynatma sorununa yol açan pek çok neden vardır. Örneğin video formatı iPhone ile uyumlu olmayabilir. Yukarıdaki yöntemler, her türlü ihtimal düşünülerek hazırlanmıştır. Hangisini hangi durumda kullanmanız gerektiğini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

iPhone Video İzleyemiyorum, Çözüm Yolları Neler?

1. Uygulamayı Kapatıp Açma

Videoyu eğer bir iOS uygulamasında izlemeye çalışıyorsanız uygulamadan çıkıp tekrar girmeyi deneyin. Bazen uygulamadan kaynaklanan bir hata olabilir. Benzer şekilde uygulamanın güncel olduğundan da emin olun. Uygulamada eğer bir hata varsa videolar bu yüzden oynatılmıyor olabilir. Geliştiriciler, sorunu çözüme kavuşturmak için mutlaka bir güncelleme yayımlayacaktır.

2. İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Bu sorun ile YouTube gibi uygulamalarda karşılaşıyorsanız önce internet bağlantınızı kontrol edin. iPhone’unuz Wi-Fi’a bağlı mı ya da mobil veri açık mı? Bu soruların cevabını öğrenin.

Sorun eğer ağdan kaynaklanıyorsa ağ ayarlarını sıfırlama yoluna da başvurabilirsiniz. Bunun için “Ayarlar > Genel > Sıfırla” yolunu takip edebilirsiniz. Ağ ayarları sıfırlandıktan sonra yeniden yapılandırma gerektiğini unutmayın.

3. Uygulamaları Silip Yükleme

iPhone’da video izleyememe sorunundan kurtulmanın başka bir yolumu da uygulamayı silip yeniden yüklemektir. Sorun kullanmakta olduğunuz video oynatma uygulamasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için alternatif bir uygulama da kullanabilirsiniz.

4. iPhone’u Yeniden Başlatma

Yeniden başlatma, iPhone kullanıcıları için en çok başvurulan çözüm yollarındandır. Pek çok sorunun da çözümüdür. Telefonu yeniden başlattıktan sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

5. İşletim Sistemini Güncelleme

İPhone’da video izleyememe sorunu için başvurabileceğiniz son çözüm yolu, iOS’i en son sürüme güncellemektir. Sorun eğer yazılımdan kaynaklanıyorsa bu video izleyememenizin önündeki engelleri kaldırmanızı sağlayacaktır.

Son olarak iPhone’ların tüm video formatlarını desteklemediğini unutmayın. Video formatı eğer iPhone’un desteklediği video formatı ile uyumlu değilse video oynatılamayacaktır. Bunun için format dönüştürme yöntemine başvurabilirsiniz.

iPhone’da “servis yok” sorunu ile mi karşı karşıyasınız? Bu sorun için başvurulabilecek yöntemlere göz atın.

Exit mobile version