iPhone Uygulamalara Şifre Koyma Nasıl Yapılır?

iPhone uygulamalara şifre koyma veya uygulamaları tamamen kilitleme işlemi nasıl gerçekleştirilir? Bu yöntemlerle bunu yapabilirsiniz.

iPhone Uygulamalara Şifre Koyma Nasıl Yapılır?

iPhone uygulamalara şifre koyma, kişisel bilgilerini korumak isteyen her kullanıcının yapması gereken bir işlemdir. Teknolojinin gelişmesi ile telefonlar da artık e-postadan kredi kartı bilgilerine kadar oldukça çeşitlilik gösteren, kritik bilgiler içeren cihazlar hâline geldi.

Güvende kalmak için bu uygulamaları kilitlemek isteyebilirsiniz. Bu son derece normal bir istektir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

iPhone Uygulamalara Şifre Koyma Yöntemleri

iPhone’da uygulamaları kilitlemenin en basit yolları bunlardır. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

1. Denetimli Erişim ile Uygulamaları Sınırlama

Denetimli Erişim özelliği, bir uygulama dışındaki bütün uygulamalara erişimi kesmenize imkân tanıyan bir özelliktir. Bu özelliği etkinleştirirken bir uygulama seçersiniz. Özellik etkinleştirildiğinden itibaren o uygulamanın dışındaki uygulamalara erişilemez.

Bir arkadaşınızın iPhone’unuzu birkaç dakikalığına kullanması gerektiğinde bu özelliği kullanabilirsiniz ama uzun süreli bir çözüm yolu arayanlar için çok da ideal bir yöntem değildir.

Bu özelliği kullanmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

Tekrar belirtelim: Bu özelliği etkinleştirdiğiniz andan itibaren seçtiğiniz uygulamanın dışındaki hiçbir uygulamaya erişemeyeceksiniz.

Face ID’li iPhone’larda yan düğmeye üç kez basıp Denetimli Erişim özelliğini etkinleştirirken girdiğiniz şifreyi girerek özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Ana ekran düğmesi olan iPhone’larda ise ana ekran düğmesine üç kez basıp şifrenizi girebilir, özelliğin devre dışı kalmasını sağlayabilirsiniz.

2. Ekran Süresi ile Uygulamalara Erişimi Sonlandırma

Denetimli Erişim oldukça kısıtlayıcıdır. Ne de olsa tek bir uygulamanın dışındaki hiçbir uygulamayı kullanamıyorsunuz. Uygulamaları kilitlemek istemenizin sebebi çocuğunuzun bazı sosyal medya uygulamalarına girmesini engellemekten ibaret olabilir. Bu durumda sadece o uygulamalara erişimi kesmeniz daha iyi bir çözüm yolu olacaktır.

Ekran süresi özelliğini kullanarak bazı uygulamalara erişimi sonlandırabilirsiniz. Bunun için şu adımları takip edin:

Bu özelliğin bir dezavantajı varsa o da uygulamaları sonsuza kadar kilitlememesidir. Bu yüzden her zaman yüksek bir süre belirlemeli, bu süreyi sona ermeden arttırmalısınız.

Exit mobile version