iPhone Uygulama Veri Temizleme Yöntemleri

iPhone uygulama veri temizleme yöntemlerini uygulayarak telefonunuzda daha fazla alan açmak için bu rehberi inceleyin.

Her gün kullandığınız iPhone’unuzun depolama alanında daha fazla yer açmak ve genel performansı iyileştirmek için iPhone uygulama veri temizleme işlemini düzenli olarak gerçekleştirmek son derece önemlidir.

Son zamanlarda iPhone’unuzda kayda değer bir yavaşlama meydana gelmişse sorunun olası nedenlerinden biri kullanılabilir depolama alanının kalmaması olabilir. Bu durumda uygulama verilerini temizleyerek akıllı telefonunuzda daha fazla alan açabilirsiniz. Böylece hem telefonunuz hızlanacak hem gereksiz verilerden kurtulacak hem de daha fazla uygulama yüklemeniz mümkün hâle gelecektir.

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Bu rehberde iPhone’larda uygulamaların verilerini silmek için hangi adımları takip etmeniz gerektiğini hızlıca öğrenebilirsiniz.

iPhone Uygulama Veri Temizleme Yolları

iPhone’unuza yüklediğiniz uygulamaların verilerini silmek için başvurabileceğiniz çok sayıda yöntem vardır. Yukarıdaki yöntemleri kullanarak uygulamaların verilerini temizleyebilirsiniz. Bunları uygulamak için takip edilmesi gereken adımlara ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Uygulamayı Kaldırıp Yeniden Yükleme

iPhone’da bir uygulamanın verilerini silmenin en hızlı yolu, uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemektir. Amacınız zaten verilerden kurtulmak olduğu için uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeniz hâlinde hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Elbette ki bunu yapmadan önce Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzdan emin olun. İndirme işlemi, uygulamanın boyutuna bağlı olarak büyük ölçüde veri tüketebilir.

iPhone’unuzda yüklü bir uygulamayı  kaldırmak için ana ekranda yer alan uygulama simgesine basılı tutun ve “Uygulamayı Sil” seçeneğine dokunun. Daha sonra açılacak olacak pencerede bir kez daha “Uygulamayı Sil” seçeneğine basın. Uygulamayı başarılı bir şekilde kaldırdıktan sonra App Store üzerinden yeniden yükleyin.

Uygulama Ayarlarından Temizleme

Bazı uygulamalar, cihazınızda depolanan veriler üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlayacak seçenekler sağlar. Örneğin WhatsApp’ta cihazda saklanan medya ögelerini görebilir ve hızlıca temizleyebilirsiniz.

İPhone’unuzdaki bir uygulamanın verilerini silmek istediğinizde hangi uygulamanın verilerini temizlemek istiyorsanız o uygulamayı açabilir ve uygulama içindeki ayarlara gidebilirsiniz. Ayarlar kısmında eğer depolama veya veri ile ilgili bir bölümün olup olmadığını kontrol edin.

Safari Tarama Verilerini Temizleme

Amacınız Safari web tarayıcısının verilerinden kurtulmak ise yukarıdaki yöntemlerden farklı olarak şu adımları takip edebilirsiniz:

Safari Tarama Verilerini Temizleme

Bu işlem, Safari’nin uygulama önbelleğini ve verilerini temizlemenizi sağlayacaktır.

Exit mobile version