iPhone Touch ID Etkinleştirilemiyor Hatası Nasıl Çözülür?

iPhone Touch ID etkinleştirilemiyor sorununun çözümü için uygulanabilecek çeşitli yöntemler yer almaktadır. İşte yöntemlerin listesi!

iPhone Touch ID etkinleştirilemiyor hatası mı alıyorsunuz? Görünüşe bakılacak olursa çok sayıda iPhone kullanıcısı, iPhone’unu etkinleştirmekte zorlanıyor.

iPhone’u etkinleştirememenin pek çok sebebi vardır. Bu sorunun üstesinden gelmenizi sağlayacak bir dizi çözüm yolu sıraladık. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

iPhone Touch ID Etkinleştirilemiyor Hatası İçin Çözüm Yolları

Bu çözüm yolları kullanıcıların Touch ID etkinleştirme sorununu büyük bir çoğunlukla çözüme kavuşturuyor. Siz de bu yöntemleri denemek için aşağıdan nasıl uygulanacağını öğrenin.

iPhone Touch ID Etkinleştirilemiyor-1

1. Touch ID’yi Etkinleştirme

2. Telefonu Yeniden Başlatma

İPhone’unuzu yeniden başlatmaya zorlayın. Cihazı yeniden başlatmak genellikle yazılım kaynaklı sorunların çözülmesinde önemli bir rol oynar.

iPhone 6 ve önceki modellerde telefonu yeniden başlatmak için güç düğmesine ve “Home” düğmesine basılı tutun. Ekranda Apple logosunu gördüğünüzde parmaklarınızı düğmelerin üzerinden çekin.

iPhone 7 ve 7 Plus kullanıyorsanız güç düğmesi ile ses düğmesine aynı anda basılı tutun. Apple logosunu gördüğünüzde düğmeleri bırakın.

iPhone 8 ve üstü model kullanıyorsanız ses açma düğmesine basın ve hemen bırakın. Ardından ses kısma düğmesine ve güç düğmesine basılı tutun. Apple logosunu gördüğünüzde düğmeleri bırakın.

3. Telefonu Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

iOS işletim sistemine sahip olan akıllı telefonunuzda yaşadığınız problemi çözebilmek için sıfırlama işlemini uygulayabilirsiniz. Akıllı telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamak, cihazda meydana gelen bazı sorunların çözülmesine yardım edebilir.

Bu yönteme başlamadan önce iPhone’unuzda yer alan verileri yedeklemeyi unutmayın. Aksi takdirde veri kaybı yaşayabilirsiniz. Bu sebepten ötürü ilk önce veri yedekleme işlemini gerçekleştirin. Bu işlemin ardından ayarlar sayfasına girin.

Ayarlar sayfasındaki Genel bölümünü görüntüleyin. Sıfırla kategorisini açın. Açtığınız sayfada bulunan “Tüm içerikleri ve ayarları sil” seçeneğini seçin. Bu adımı uyguladığınız takdirde sıfırlama işlemi başlayacak. Bir süre sonra işlem tamamlanacaktır.

Exit mobile version