iPhone telefonlarda internet paylaşımı

Türk Hava Yolları kendi sunucu

iPhone kullanıcılarının merak ettiği konulardan biri elbetteki internet paylaşımıdır. İşte iPhone cihazlarda internet paylaşımı yapmanın ipuçları…

İnternet paylaşımını nasıl yapacaksınız?

Günümüzde İnternetin önemini kelimelerle anlatamayız. Anlık yazışma ya da aramalari dosya gönderimleri, sosyal medya platformları veya dizi/film izleme alışkanlıklarının hepsi internet ile yapılabiliyor. Bu da zamanla kullanıcıların internet kotasını aşmasına neden olabiliyor. Böyle durumlarda internetinizi ihtiyacı olan biri ile paylaşmanız mümkündür. Peki, telefonunuzdan internet paylaşımı nı nasıl yapacaksınız?

İlk olarak bilmelisiniz ki telefonunuzdaki interneti hem bilgisayarla hem de çeşitli telefonlarla paylaşabilirsiniz. Telefonunuzun menüsünden önce Ayarlar’a sonra da Kişisel Erişim Noktası’na tıklayın. Karşınıza çıkan ‘Kişisel Erişim Noktası‘ seçeneğine dokunarak aktif hale getirdiğinizde internet paylaşımını başlatmış olacaksınız. Bu şekilde dileyen kullanıcı, cihazından sizin internet paylaşımınızdan yararlanabilir. Birçok kişi gibi siz de paylaşıma izin vermek için sisteme isim ve şifre ekleyebilirsiniz. Böylece internet paylaşımınızı güven çerçevesinde gerçekleştirirsiniz.

İnternet paylaşım şeklinize göre karşıdaki cihaz size rahatlıkla bağlanabilir. İsterseniz ilgili menüden telefonunuza bir şifre de belirleyebilirsiniz. Cihaz adı için ise daha önce kurulum aşamasında telefonunuz için belirlediğiniz isim geçerli olacak. İnternet paylaşımını Wi-Fi, Bluetooth ve USB alternatifleri ile gerçekleştirebilirsiniz. Unutmayın, bu işlem sırasında telefonunuzun şarjı çok daha hızlı bir şekilde biter.

Exit mobile version