iPhone Spam Mesaj Engelleme Nasıl Yapılır?

iPhone spam mesaj engelleme işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi mi merak ediyorsunuz? Bu rehberdeki adımları izleyin.

iPhone Spam Mesaj Engelleme

Dünyanın neresinde olursanız olun, bir akıllı telefon kullanıcısı olarak spam mesajlar alabilirsiniz. iPhone’una sürekli olarak gelen spam mesajlardan bıkanlar ise çözüm olarak iPhone spam mesaj engelleme yöntemi arıyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse söz konusu mesajları tamamen engellemek mümkün değildir ancak her gönderenin numarasını tek tek engelleyebilirsiniz fakat size farklı bir numaradan mesaj göndermeye devam edebilirler. Şu anda spam mesajları durdurmanın en iyi yolu, bilinmeyen mesajları filtrelemekten geçiyor.

Bu mükemmel bir yöntem değildir. Spam olmayanları görmek için filtrelenen mesajları arada sırada kontrol etmenizi gerektirecektir ancak mesaj filtreleme özelliğini kullandığınızda en azından spam mesajlar yüzünden sürekli olarak rahatsız edilmeyeceksinizdir. Bu özelliği kullanmak isterseniz aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

iPhone Spam Mesaj Engelleme Adımları

Bu adımları izledikten sonra bilinmeyen kaynaktan gelen mesajları görüntülemek için sol üst köşeden filtrelere dokunabilir ve bilinmeyen gönderenleri seçebilirsiniz. Bilinmeyen bir göndereni kişilerinize ekleyerek ya da mesaja yanıt vererek onunla iletişime geçebilirsiniz.

Gelen Mesajlara Karşı Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dolandırıcılar, günün herhangi bir zaman diliminde size mesaj gönderebilir. Bu mesajlar genellikle kullanıcının verilerini ele geçirmek, para vermesini sağlamak, bir bağlantıya tıklamaya ikna etmek, kötü amaçlı yazılım yükletmek gibi amaçlarla gönderilir.

Mesajların içeriği genellikle kullanıcının kullandığı bir hizmet ya da bildiği popüler bir hizmet sağlayıcısı tarafından hazırlanmış gibi izlenim verilmek üzere şekillendirilir.

Örneğin ülke ya da dünya çapında çok iyi bilinen bir marka taklit edilerek size mesaj gönderilebilir. Bir bankadan da gönderilmiş gibi gösterilebilir. Bu mesajlarda kötü niyetli kişiler kendini polis, savcı ve benzerleri olarak da tanıtabilir. Bunun yapılmasının amacı tamamen kullanıcının güvenini kazanmaktır.

Kullanıcı mesajın kaynağının güvenilir olduğuna inandıktan sonra mesajda yer verilen talimatlara bağlı kalabilir. Kötü amaçlı kişiler, bu güven sayesinde kurbana ne istiyorsa (bağlantıya tıklatabilir, finansal bilgilerini vermesini isteyebilir, gerçek bir uygulamayı taklit eden kötü amaçlı uygulama yükletebilir) onu yaptırabilir.

Dolandırıcılık kurbanı olmamak için gelen her mesajı doğrudan gerçek olarak kabul etmemek, durumu en ince ayrıntısına kadar araştırmak gerekiyor.

Exit mobile version