iPhone Sıcaklık Uyarısı Verdiğinde Ne Yapılmalı?

iPhone sıcaklık uyarısı aldığınızda ne yapmalısınız? Telefonunuzun aşırı ısınması durumunda bu adımları atmayı unutmayın.

iPhone sıcaklık uyarısı, telefonun aşırı ısınmasını önlemek için kullanıcılara gösterilen bir mesajdır. Bu uyarı mesajını aldıktan sonra harekete geçmeniz gerekiyor. Telefonu eğer bu şartlar altında kullanmaya devam etmemeniz gerekiyor.

Telefon aşırı ısındığına cihazda zaten birtakım değişiklikler meydana gelir. Bu değişiklikler kolaylıkla fark edilebilecek değişikliklerdir. Örneğin telefonunuz daha yavaş şarj olur ya da hiç şarj olmaz, ekran parlaklığı düşürülür, kamera flaşı devre dışı bırakılır.

Navigasyon açıksa iPhone’un soğuması gerektiği ile ilgili bildirim alabilirsiniz. Bununla birlikte sesli yol tarifi yapmaya da devam eder.

Telefonunuzun ömrünü uzun tutmak için aşırı ısınma uyarısı aldığınızda aşağıda sıralanan adımları uygulayın.

iPhone Sıcaklık Uyarısı Verdiğinde Yapılması Gerekenler

iPhone Sıcaklık Uyarısı Verdiğinde Yapılması Gerekenler

1. Telefonu Kapatma

iPhone aşırı ısındığında atılması gereken ilk adım şüphesiz ki telefonu kapatmaktır. Telefonunuz kapalı olduğu süre boyunca aşırı kaynak tüketecek ve böylece telefonu yoracak uygulamalar çalışmayacaktır.

Arka planda çalışarak çok fazla güç tüketen bir uygulama olmadığı için ısınan telefonunuz yavaş yavaş soğumaya başlayacaktır.

2. Telefonu Güneşten Uzaklaştırma

Telefon mutlaka güneşten uzak tutulmalıdır. Bu sadece soğutma aşamasında değil, normal zamanlarda da kaçınılması gereken bir davranıştır. Telefonunuz eğer çok fazla ısıya maruz kalırsa uzun vadede ömrü beklenenden çok daha fazla kısalabilir.

Cihazınızı mümkün olduğunca soğuk, serin bir yerde tutmaya çalışın. Bununla birlikte aşırı soğuğa maruz kalmamasına da dikkat edin. Bir iPhone ya da iPad eğer aşırı soğuğa maruz bırakılırsa batarya ömrü kısalabilir, şarj olmayabilir ve cihaz kapanabilir.

3. Telefonun Kılıfını Çıkarma

Telefonu soğutma aşamasında onu mümkün olduğunca açık tutmanız gerekiyor. Telefon kılıfları, telefonun arka kısmını tamamen kapatır. Bu da cihazın hava almasını engeller.

Cihazın Isınması Her Zaman Kötü Değildir

Cihazın ısınması, bunun her zaman bir felaket olduğu anlamına gelmiyor. iPhone’unuzda eğer yüksek kaliteli videolar izliyorsanız, iPhone’u ilk kez kuruyorsanız, yedekten geri yükleme işlemi gerçekleştiriyorsanız, yoğun güç kullanan uygulamalar kullanıyorsanız telefonunuzun ısınması normaldir.

Bu durumda telefonu kullanmayı hemen bırakmanıza gerek yoktur. Cihazınız eğer sıcaklık uyarısı vermiyorsa tamamlamanız gereken işler üzerinde çalışmaya devam edebilirsiniz.

Exit mobile version