iPhone SE Dayanıklılık Testine Girdi

Portrait of a joyful pretty girl listening music with earphones while standing and taking a selfie with mobile phone isolated over pink background

Dünyanın en sağlam telefonlarının bir tanesi olarak bilinen iPhone SE dayanıklılık testinde büyük bir başarı sağladı. Defalarca maket darbeleri ve bükülmelere uğrayan akıllı telefon bana mısın demedi.

Apple tarafından üretilen iPhone akıllı telefonlarında en çok güvenilen konu hiç şüphesiz dayanıklılıktır. Elbette güvenilir olması ve son derece sade bir kullanıma sahip olması da oldukça önemli. Ancak son dönemlerde sağlamlığı ve dayanıklı yapısı çok daha ön plana çıktı.

iPhone SE maket darbeleri yedi

Bir YouTuber tarafından çekilen videoda maket bıçağı ile iPhone dayanıklılık testi yapıldığı görülüyor. Bu testte iPhone model akıllı telefon olan iPhone SE defalarca maket darbesi yiyor.

Bu maket darbelerinin hemen ardından sonuçları görülüyor. Örneğin ön cama vurulan maket darbeleri sonucunda 6. darbeye kadar pek bir çizik oluşmuyor. Ancak 7. darbe ile birlikte derin çiziklerin olduğu görülüyor. Tüm bunlar modelin oldukça dayanıklı olduğunu gösteriyor.

Yan kenarlara yapılan maket darbeleri kötü sonuçlar doğuruyor. Ayrıca arka kamera ile ilgili maket darbeleri de çok belirgin bir şekilde fark ediliyor. Tüm bunlara rağmen genel olarak değerlendirildiğinde, oldukça iyi bir performans sergiliyor. Videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version